teknohaberci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O arkadaşın İnşallah dr çıkıp da bize denk gelmez. Mübarek ne dolguymuş 3 saat. Komple 32 dişi mi dolduruyor acep?

Derin dolgu diye bi tabir işitmedim. Ağzımda pek çok dolgu ve 3 tane de kanal tedavisi görmüş diş var. Kanal tedavisi ortalama 45 dk süren ve seni değil doktoru yoran bir işlem. Ağrı sızı olmuyor. Doktor ha bire kanalı temizliyor işte. İçine tel gibi adını ve özelliğini hiç merak etmediğim incecik bişiler sokup duruyor. Sonra da normal dolguyu yapıyor. Atla deve değil yani bildiğin maksimum 1 saat süren basit bir işlem.
Derin dolguyu gittiğim dişçi söyledi. Aile hekimliği gibi bir yerde gittim dişçiye, en azından ne olduğuna baksın diye. Bana özele git, devlet imkanlarıyla yaptırma bu dişi dedi. Biraz anlattı işte işlemi sağolsun baya ilgili bir bayandı. Dişi oyuyormuş çürüğü temizlemek için, eğer dişin içi açılmışsa olay kanal tedavisine dönüyormuş. Eğer diş hala bütünlüğünü koruyorsa da doldurup geçiyormuş. Yani derin dolgu dediği şey bu. Çünkü hakikaten bayağı bir çürük. Diyeceksiniz ki nasıl bu kadar çürüyebildi, aslında yine diş tedavisinden oldu.
Diş teli kullanıyordum ben, bu dişin olduğu yere damaklık gibi birşey geliyordu. Dişlerimi günde belki 10 defa fırçalıyordum tel olduğu için, ama orası hiç fırçalanmıyordu. Ve bana ortodonticiler söylemediler, ve sonuç bu oldu.