Ben uzun süredir Türkçe sitelerimi Almanya lokasyonlu sunucularda barındırıyorum.
Hiçbir sıkıntı yaşamadım.Güncellemelerden kötü etkilenmedim. Sıralamalarda üst sıralarda yer alan sitelerim var. Üstelik site açılış hızları çok iyi. Türkiyede hosting çok pahalı ve sağlanan teknik destek yetersiz. Kaliteli bir yerdeki Türkçe hostingi, aynı kalitede Avrupa lokasyonda 1/3 fiyata alabiliyorum. 3senedir çalıştığım kurumda site kapanması dahi olmadı. İnanıyorum ki Türkiyede orta seviye host firması ile çalışsaydım şimdiye kanser olurdum.
Sıralama açısından sorun yaşamadım. Sunucu alacaksan Almanya sunucu almanı şiddetle öneririm.
Ben ilk sitemi taşıdığımda 15gün bir hit düşüşü yaşadım.Buda sunucu değişikliği olduğu için doğal karşıladım.Sonradan hitler eski yerine geldi. Hatta daha sonra zaman içinde Almanya lokasyonlu başka bir ip numarasına taşınmıştım. Böyle durumlarda biraz hit sorunu yaşayabilirsin ancak bunların tamamen geçici olduğunu söyleyebilirim. Bu sorunları birkaç kez yaşadım ancak kısa bir zaman sonra siteler eski rayına oturuyor. Kaldıgı yerden devam ediyor.Kısacası böyle bir sorun belki yaşamazsın ancak yaşarsanda panik etme.
Son olarak şunu söyleyim. Bugün üste para verseler Türkiye'den host almam.
Gayet memnunum.
Sunucunmu var yoksa host mu alıyosun messi? ayrıca adresi pmlermsin.