sarkos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilo hocam öncelikle teşekkür ediyorum 1-2 sorum olacak yanıtlarsan sevinirim

Site de bütün alt sayfaların h1 tagından ve içerikten yani güncelleniyor yazısından vs. ana sayfaya link verildiğini gördüm. Aynı şekilde ana sayfadaki hoşgeldiniz yazısında da bu yapılmış. Site altındaki tarih ve bilgi kısmında sloganda ve unuttuğum bir yer kaldı mı bilmiyorum. Bunun sebebi ne? Sanırım bilinçli bir uygulama.

Sitedeki önemli başlıkları benzer şekilde page gibi footer'a yerleştirmek seo açısından bir ek puan sağlar mı? Alt başlıklara önem veren siteler için önemli bir ipucu olabilir. Öne çıkması istenilen bir kaç başlık bu şekilde linklense fayda sağlanır mı?.

Meta descriptionda 2. kelime de anahtar kelimeyi geçirmek önemli mi? Toplam 2 cümleden oluşmasının faydalı olduğunu da duymuştum ama bu tarz kriterler ne kadar önemli veya Google dikkat ediyor mu emin olamadım. Bu açıkçası pek mantıklı gelmedi ama SEO'da pek çok mantıksız şey olduğu için sormak istedim.

Tekrar teşekkürler
yok hayır, unuttuğunuz yer kalmadı
sorduğunuz tüm sorulara önceki sayfalarda bir yerde "sonuç" başlığı altında yer vermiştim. Alt sayfalardan ana sayfaya sürekli linklememin sebebi, ana sayfayı güçlendirmektir.

Şöyleki:
Ana sayfayı ve tüm alt sayfaları birer ayrı siteymiş gibi düşünün. Bu durumda ana sayfamız bir çok siteden backlink almış gibi oldu :
Yani web ortamının minik versiyonu gibi bir şey.
Buradaki tek fark, ana sayfamızı yükseltmeyi hedeflediğim bir kelime olmadığı için, linklemelerde sadece ana sayfanın linkini vermekle yetinmişim.
.