reddoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Optimizasyonluk bir konu değil bu, load 275 diyor, bu çok anormal bir rakam. Sunucunun diskinde problem olabileceğini düşünüyorum veya sunucuya sızılmış olabilir. forumhat isimli kullanıcı yetkileriyle çalıştırılan php scriptini inceleyin, orda bir anormallik mevcut.
Sunucu ile ilgili bir problem mi bilmiyorum ticket attım geri dönüş sağlanmadı henüz bu saate kadar. forumhat kullanıcısı dışında aktif olan yok zaten sayın hocam. Php scriptini inceleyin demişsinizde nasıl bir yol izleyeceğimi anlamadım doğrusu.

@Dereck arkadaşımız sağolsun yardımcı oldu apacheyi yeniden kurdu ve my.cnf'yi yeniden düzenledi ama bugün akşam saatlerinden beri my.cnf ayarlarından kaynaklanan bir kesinti meydana geldi bende olmadığım için kesinti baya uzun sürmüş. my.cnf eski haline döndürünce site açıldı.

XenCPU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 GB Ramli bir VDS'de Optimizasyon illaki şart.
Eğerki eklentiler config.php'den kapalı şekilde bu grafik çıkıyorsa daha vahim bir durum var.
Sunucuda ilk önce shell taraması yapınız.Bu loadlar hayre alamet değil.
Optimizasyon evet şart hocam konu altında sizin gibi bir üstad yardımcı olursa hem ben sorunu çözmüş olurum hemde konuya giren kişiler faydalanmış olur.

O durum varken eklentiler kapalıydı ve hatta site panelden kapalıydı. Kapalı olmasına rağmen öyle bir durum oluştu.

Shell olmadığına eminim üstad çünkü sunucuyu aldığımdan beri benim dışımda erişim sağlayabilen kimse olmadı. Farklı bir sorun olmalı,

@Dereck arkadaşımızın apache'yi tekrar kurmasıyla birlikte şuanki durum dünden nazarn çok daha iyi bir durumda ama yinede normal değil.

Şuanki durum;

Ram %20 - %50 arasında gidip geliyor.
CPU %10 - %40 arasında gidip geliyor (yaklaşık 1 saattir %30 altına düşmedi) ara ara baktığımda %70leri bile görebiliyorum ama tek tük.

Nasıl bir yol izlemeliyim @XenCPU hocam?