Kro tiplerden uzak dur.
Başkalarının arkasından atıp tutup tiplerden uzak dur. Aynı şekilde kimsenin arkasından atıp tutma, kimin ne olduğu belli olmaz gidip seni ispiyonlarlar. Kısacası dedikodu alma - verme.
Kimseye borç para verme, en azından ilk 1 sene verme. Giden paranın %90'ı geri dönmüyor. Geriye kalan %10'u anlaman 1 seneni alır.
Herkesle iyi olabilmek için her plana evet deme, sürü psikolojisiyle oluşan ve herkesçe evet denilen ama saçma olan bir fikre karşı kendi fikrini savun, muhalefet olmaktan zarar gelmez ama yerine göre

Derslerde her şeye zıtpıt atlama, bilirkişilik taslama, çoğukişinin uyuzuna gidersin.
Her kıza yazma, adın abazaya çıkabilir

İlk dönem herkesle mesafeli olmaya çalış, bazı durumlarda gerçek dostu anlayabilmen için en yakınına bile karşıt olman gerekebilir. Bu karşıtlık sonrasında eğer sana karşı yaklaşımı değişmediyse kişi iyi birisi olabilir.