Merhaba,
Bundan birkaç ay öncesine bir sitenin içeriğini illegal olarak farklı bir sitede yayınlıyordum. benim site yükselemeye başladıktan sonra durumun farkına vardılar ve içeriği kaldırmamı istediler.
Ben de, önce uygun bir anlaşma yapmaya çalıştım ve reklam departmanı ile içeriğin 40da 3ünü yayınlayabileceğim şekilde bir anlaşmaya vardık.
Ertesinde Sitenin sahibi Firma, reklam birimi anlaşma yaptığım gerçeğini umursamaksızın tekrar içeriğin kaldırılmasını ve domaini onlara devretmemi istediler. Ben de bu duruma sinirlenerek tüm siteyi yayından kaldırdım ve siteye domainin satılık olduğunu belirten bir sayfa koydum. Kendilerine de içeriği kaldırdığımı ve isterlerse domaini satın alabileceklerini belirttim.
Ancak kendileri çok biliyor olacaklar ki, içeriğin kaldırılmasının yeterli olmadığını ve domaini hemen onlara devretmem gerektiğini söylediler. Onlara göre benim domainim onların markasına aitmiş.
Ben de, domainimin onların markasıyla hiç bir alakası olmadığını, Brazz ile başlayan tek firmanın onlar olmadığını ve domainimi kendilerine teslim etmeyeceğimi belirten bir mail ile cevap verdim.
Merak ettiğim konu,
Marka adı "Brazzers" olan bir firma, markanın tam adı içinde geçmeyen bir domaini resmi yollarla domain sahibinin elinden alabilir mi?
Yani "Brazzers" markalı bir domain sahibi, "Brazzfree" isimli bir domaini kendi üzerine geçirebilir mi?
Tabiki geçiremez o zaman 1.com a.com b.com gibi onlarca domain üzerinden binlerce amrkanın hak idda etmesi lazım.
Ayrıca tamamen bilinmesi gereken domain şahsidir ve ender bulunan jenerik isimleri milyonlarca kişinin kullanabileceği düşünüldüğünde domain ilk alanda kalır mantığı işler.
Ayrıca tam marka adı olan bir domaini kelimesi kelimesine aynı yaptığınızda şirketten başka hiç birşeyi çağrıştırmıyorsa mahkeme ikna edildiğinde belirli kriterlerle alınabilir.
Örneğin
Google.com için Google.net almanız veya yandex.com için yandex.net almanız gibi.
Ama Google.com yerine siz Googdoog.com alırsanız google sizden herhangi bir hak idda edemez.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:15:08 -->-> Daha önceki mesaj 16:11:49 --
hocam alabilirler çünkü free eklemişsiniz sonuna brazzfree neyi anımastır ki kime sorsan ilk aklına gelen şey herkesin aynıdır eminim
önemli olan akla gelen şey değildir. Domaini elinde bulunduranın düşüncesidir.
Örneğin hiç ***** izlemeyen biri brizers ismini kelime manasından dolayı almış olabilir.
sizin mantıkla brizers ile ilgili başa sona konulacka kelieme rakamlar harfler karakterlerle milyonlarca alan adının brezerse verilmesi gerekir.