PcMaKeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sh deki cloud sunuculardan uzak dur!

Cloud işi yapanlara şunları sor:
-Failover yapınız var mı?
-Kaç fiziksel host kullanılıyor?
-Storage yapınız hostlar ile kaç GBit ile bağlı birbirine?
-Yedekleme durumu nedir?
-Network uplink hızı nedir?
-Cloud yazılımı nedir? Hyper-V, ESX, KVM, Xen
-Otomatik kurulum vs var mı?

imzamdaki sitem mesala şurda barınıyor: https://www.digitalocean.com/pricing/

20$ aylık. 1GBit uplink var. 55 sn de istediğim işletim sistemi kuruluyor. Backup alabiliyorum, durdurup tekrar başlatabiliyorum, ip değiştirebiliyorum, kernel güncelleyebiliyorum, tekrar kurabiliyorum, tarayıcı üzerinden ssh a bağlanabiliyorum, snapshot alıp saçma bir hata yaparsam geri dönebiliyorum.

Memnun muyum? Sonuna kadar. 250MB a yakın dosya kopyalama hızı gördüm açıkçası.

Arada canım sıkılıyor saatlik ödeme olanlardan 32GB ramliyi alıp deneme yapıyorum. Sonra siliyorum sunucuyu

Bunları yapabiliyorsa TR dekiler hiç durma al derim. Tutupta aylık 5 bin tl çekerlerse ki şikayet konularında gördüm bugün, arkana bakmadan kaç.

Gerçek cloud yukarıdaki mantıkta olmalı. Amazon, Azure, DediServe, DigitalOcean, LiNode bildiklerim bunlar. Hepsini de denedim. En uygun fiyat digitalocean geldi bana. Keşke TR de böyle uygun fiyat olsa...
Türkiye'nin bilişim ürünlerine olan gümrük politikası değişince,

Türk Telekom ve Superonline'ın dışında yurtdışına erişim yapabildiğimizde,

KDV politikasını "hizmet satışlarına" ABD'deki belli eyaletlerdeki gibi vergilendirme olmayacak şekilde değiştirdiklerinde,

Yatırımcıların, "para kazanmak" yerine "değer üretip herkese ulaşıp para kazanmak" şeklinde kendilerini güncellediklerinde

bu dedikleriniz Türkiye'de de olur.