bloods adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tek lens ile kullanacaksanız d5100 18-55 alın ama ileride farklı arayışlara girerim telefoto, makro yada portre fotoğrafçılığı ilgimi çekebilir bunlar için lens alabilirim diyorsanız canon 600-650d alın çünkü hem lens fiyatları uygun hem de lenste af motoru var mı yok mu derdiniz olmaz nikon canon tartışması yıllarca yapıldı sonsuza kadar yapılacak, kıyas kriteri canon vs nikon değil canon x vs nikon y olabilir önemli olan alacağınız marka değil modeldir.Canon-nikon farkını net ve bariz olarak sadece lens fiyatlarında görebilirsiniz.
Esca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önemli olan makine almak değil kullanabilmektir. Aldıktan sonra ayarlarını yapabilecekmisiniz? Fotoğrafçılar kurt gibidir kolay kolay öğretmezler. Hobi olarak alacaksınız ve Canon serisi düşünürseniz 650D tavsiye ederim. Profesyonel olmak için bu işe girmek istiyorum diyorsanız 40D 60D v.s. ile başlayabilirsiniz ancak eğitim almanız gerekecektir. Fotoğrafçılık yerini bulursanız kazançlı bir o kadarda masraflı iştir bunu mutlaka bilmelisiniz.
cPanels adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Canon makinaların içerisinden fotoğrafçılık eğitim kartı çıkıyor. O şifre ile üye olup ücretsiz eğitimleri izleyebilirsiniz.
valla arkadaslar konuma goz atıp yorumlarıda yazıverdınız hepınız sagolun aldıgımda urunu kullana kullana ogrenırız elbette ama zaten benım nıyetımde prof cekımler yapmak degılkı normal telefonla ceker gıbı bazı anları cekmek hepsı bu sadece almısken ıyısını almıs olayım ılerıde dedıgınız gıbı belkı fıkrım degırse tekrardan makıne almak ıstemıyorum o yuzden