Hocam öncelikle güzel çalışma olmuş ve gayet başarılısınız; tebrik ederim. Konuyuda baştan sona okudum. Fakat işler tam olarak bu şekilde yürümüyor bence. Seo konusunda çalışma yaptığımız sitelerden kâr amacı güdülüyor. Yani bizim ya da müşterimiz için vakitin nakit demek olduğu anlamına geliyor. Daha da somutlaştırmak gerekirse; yeni açtığımız bir web sitesi ya da yeni eklediğimiz içeriğin bir an önce index alması gerekiyor. Bunun yanı sıra rekabetin yoğun olduğu kelimelerde çalışma yapmamız gerekebiliyor. Böyle durumlarda kâr amacı gütmeyip doğal olmaya çalışsanız dahi bir sabah sitenizin 1000-2000 çöp siteye eklendiğini görebiliyorsunuz. Kaldıki rakabetli kelimelerde (tatil, oyun vb.) doğal olmak aylarınızı belki de yıllarınızı alabilir. Elbette seo ve spam kavramlarını ayrı tutuyorum ama işlerin hızlanmasını istediğinizde yeterince doğal kalamıyorsunuz.
Buna cevap vereyim.
Evet, çok samimi, sıcak ve doğru tespitler doğru söylüyorsunuz: "doğal kalamıyoruz, kalacak olursak kazanç elde edemiyoruz.
İşte bu yüzden konunun ilk başına yazdım. SEO ile SEM karıştırılmamalı diye.
Burada yaptığımız şey sadece ve sadece rutin 3-4 konuya eğildiğimizde
bile, neler olabildiğini görmekti. E birde bunun üzerine SEM eklendiğinde neler olur neler
İş bununla tabiki bitmiyor.
İşin içine tasarım giriyor, hedef kitlenin iyice anlaşılması giriyor, doğru ve doyurucu içerikler giriyor, pazarlama giriyor,
geri dönüşümün yüksek olabileceği doğru yerlerde doğru tanıtımlar giriyor.
Bende sütten çıkmış ak kaşık değilim. Tabiki işin birde black seo bölümü var. Bunun yeride tabiki burası değil. Ama var ve gerçektir. göz ardı edemeyiz.
Bununla da bitmiyor. Birde rakipler var. üstelik rakiplerin iyileri olduğu kadar kötüleri var. "Ben o sıraya yükselemiyorsam, onu aşağı düşürürüm" diyenler var!
Belki herşeyden önemlisi "para" gibi bir etken var. Para güç demek. Sizin alamadığımız 3-5 tanıtımın 10.000 katını sadece "gözlem" ve "analiz" yapabilmek için verenler var.
Gugılın anlamsızlıkları var, hataları var, kurunun yanında yaşlarıda yakıyor çoğu kez.
yani varda var vesselam
.