oktayman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
38 kırmızı,10 mavi,1 beyaz(mavi istemiştim beyaz çıktı D.hocam şimdi tek tek tüm ledlere direnç bağlamak çok zor benim için.şuan elimde 2 tane güç kaynağı var biri 5.7v-800ma diğeri 5v-350ma her ikiside sistemi çalıştırıyor.ben kırmızı ledlerin anakoluna bir adet 8,2ohm ve 6,6m ohm direnci palarel bağladım ışık kalitesi gayet güzel gibi geldi bana.
önceki dirençte anlattığım ısınma sorunu telde kısa devre yaptırmışım ondan olmuş.şuan gene ısınma var ama ozamanki kadar çok değil.

şimdi ben bunu 5,7v-500ma yada 5v-350ma adaptörün hangisine bağlım.350ma da çok fazla gelip ledleri patlatır mı,
sistem günde 12 yada 16 saat otamatik açık kalacak en az bir ay bu şekilde çalıştırmam lazım,yada bu amperi sınırlandıra bileceğim başka bir aparat var mı
Dostum hesaplayacağım ama şuan işlerim var akşam ben değerleri veririm, kırmızıları paralel bağla yalnız 2 şerli şekilde paralel bağla, yani 2 şerli olarak kırmızı ledleri seri bağla sonra hepsini paralel bağla. Mavileride tek başlarına ayrıca tek kolda paralel bağla. Toplam bu iki kola iki direnç kullanırsın.