abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi aslında basit bir devre ama işin içerisinde ledler olunca biraz muamma oluyor netice. Bundan dolayı sağlama almalısın dediğim şekilde bağlantı yaparak. Elektrik her zaman kısa yolu seçer bunun için her kola bir direnç bağla eşit şekilde dağılımı için.

Ledlerin bir iç direnci var ancak 20 mili amperle çalışan bir ledi direnç kullanmadan bağlarsan patlayana kadar akım çeker Çünkü besleme voltajın bu değerden yüksek, ledin çalışma voltajından fazla. Bundan dolayı düşük bir direnç bağlamışsın. Yüksek değerli bir direnç bağlarsan çalışır ama bu seferde mavi ve kırmızılar ayrı voltaj değerlerine sahip olduğu için yine sorun çıkar. Bana mavi ve kırmızı ledlerin kaç adet olduğunu söylersen tam bir değer vermeye çalışırım.
38 kırmızı,10 mavi,1 beyaz(mavi istemiştim beyaz çıktı D.hocam şimdi tek tek tüm ledlere direnç bağlamak çok zor benim için.şuan elimde 2 tane güç kaynağı var biri 5.7v-800ma diğeri 5v-350ma her ikiside sistemi çalıştırıyor.ben kırmızı ledlerin anakoluna bir adet 8,2ohm ve 6,6m ohm direnci palarel bağladım ışık kalitesi gayet güzel gibi geldi bana.
önceki dirençte anlattığım ısınma sorunu telde kısa devre yaptırmışım ondan olmuş.şuan gene ısınma var ama ozamanki kadar çok değil.

şimdi ben bunu 5,7v-500ma yada 5v-350ma adaptörün hangisine bağlım.350ma da çok fazla gelip ledleri patlatır mı,
sistem günde 12 yada 16 saat otamatik açık kalacak en az bir ay bu şekilde çalıştırmam lazım,yada bu amperi sınırlandıra bileceğim başka bir aparat var mı