Bilgiler için çok teşekkürler.
Ancak bu tarz kendi dükkanını aç sitelere sıcak bakmıyorum.Google'da siteleri üst sıralara çıkarmada her hangi bir sıkıntı yaşamıyorum ancak ben ve benim gibi birçok kişi, ödeme alma, kargo ve maliye gibi sorunlardan dolayı ürün satış işine girmiyorlar.Pos cihaz ekleyip online site üzerinden satış yapsanız komisyon oranları çok yüksek.Bunu yapan ve maliye ile başı beleya giren bir arkadaşım var. 2el konusuna gelince bir store shop yani dükkan üzerinden satış yapıldığı için maliye ile sorun cıkabilir. Mesela gitti gidiyor %10 kesinti uyguluyor.
Belki birilirsin bir ara fulloyun.com vardı. site üzerinden premium satıyordu arkadaşa 50.000 tl ceza geldi ve bunu r10da paylaştı. Bu işlerin vergi ve ödeme alma konuları sıkıntı büyük. Bence en öndemli sorun bunlar.
Yabancı eticaret sunan dükkanların işleyişini bilmiyorum ancak onlarında illa kesintisi vardır.Dükkan açma ve eklentiler ek para dahilindedir.
Yerli veya yabancı hiç farketmez. Bu tarz "kendi dükkanını aç" sitelerin hemen hepsinde de mantık aynıdır. Kuruluş mantıkları şudur:
"Ben sana yazılım alt yapısını sağlıyorum, gerisi senin işin" diyorlar.
Adam malını satmak istiyor. Eeee, şimdi tutup hosting bulacak, yazılım kuracak, entegreler, poslar bilmem ne bayağı bir uzun, meşakkatli ve maliyetli bir olay.
Şimdi ben idea ilede çalışıyorum. Kol gibi fiyatları var. Ama neden çalışıyorum? Çünkü tüm ürünlere fatura kesip gönderiyorum ve gerek yazılım gerekse ödeme altyapısında asla ve asla sorun olmaması gerekiyor. Evet fiyatları yüksek. Ama zerre zorun yaşamıyorum. Kesinti yaşamıyorum, sürpriz yaşamıyorum. Teknik destek 10 numara.
Ama piyasaya sorsanız herkes bir ton laf söyler. Neden? Çünkü sözleşmeyi adam gibi okumuyorlar, kendilerine bir danışman tutup, "bu ne diyor, ne yazıyor burada hoca" demiyorlar, kendi kendilerine gerdeğe girmeye çalışıyorlar, aldıkları paketin ne anlama geldiğini bilmiyorlar, sonra diyorlar ki "Sayfama facebook ile neden bağlanılmıyor". E adamlarda "o sizin pakette yok, ekstra ücreti şu kadar" dediklerinde, hemen karalamaya ve "her şeye para istiyorlar" diye bir ton laf ediyorlar.
Diğer yandan:
"Kendi dükkanını aç" sitelerde paypal ile çalışanlar yine en iyileri. Neden? Çünkü adam parasını yatırıyor, hesabıma bakıyorum yatmış. Alıp paramı istediğim yere gönderiyorum. Sonra kargoya veriyorum, kargo eline geçiyor. Eeee, hani nerede sorun.
Ama birde şu örnek üzerinden gidelim.
Adam "premium" satış yapıyor, veya adam yurt dışından telefon getirtmiş bir ton onları satıyor. E tabiki devlet tepesine çökecek. Hakkıda. Çünkü alicengiz çevriliyor. E bırakında çöksünler.
sevgiler
.