Hangi sistemi kullansam diye araştırma yaparken, shopify ilk elediklerim arasında yer aldı. En düşük paketinin fiyatı bile çok yüksek (evet sınırsız ürün ekleniyor). Tek tek en az 7-8 farklı sistemde hesap açıp indeks alış hızlarına, fiyatlarına, kullanım kolaylıklarına kadar incelemiştim. ve ulaştığım en makul nokta 2 firma olmuştu. biri so diğeri ise gp idi (isim vermek istemiyorum istersen özelden yazabilirim). ve gp ile çalışmaya kadar verdim. fiyat performans olarak iyiydi, indeks alış hızları teknik destek vs. Ancak her şey dışarıdan göründüğü gibi olmuyor (konudada yazmıştım). Yazılımlarında bir çok hata olduğunu daha sonradan farkettim. birde burunlarından kıl aldırmıyorlardı. bende sinirledim, kendim html olarak hazırladım, yeni domain aldım ve gp deki tüm indeksleri tek tek 301 çektim. böylece sıfır kayıpla (2 ay oldu ama hala eski domainin indeksleri duruyor) taşımış oldum. HTML hazırlık zor iş, hamallık. Ama üzerine çıkabilecek hala hiç bir sistem yok. o yüzden her şey on numara gidiyor, üstelik %100 ü kontrolüm altında.
Anımsadığım kadarıyla her birinin para kazanma sistemi ayrı. Kimi aylık para alıyor, kimi eklediğin ürüne göre, kimi sabit ücret almıyor, bunun yerine satıştan komisyon alıyor. Hatta bir tanesininki (adını hatırlayamadım şimdi) çok daha ilginçti. Sitenizi bedava açıyorsunuz, ürün ekleme sınırsız, aylık ücret yok. Eeee, nerden para kazanıyor diyeceksiniz. Extension lardan kazanıyordu. Yani sitenizi iyileştirmek için plug in satıyordu. Seçim size kalmış.
Mali kısmı: Bu sizin oyunu nasıl kurduğunuza bağlı. Bana bir şey denme şansı yok. Çünkü yasalar geriği evimdeki eski malları satma hakkım var. Bunada fatura kesmek gibi bir zorunluluğum yok. Sitemde kitabı satıyorum, ücreti paypala yatıyor. Kargosuna filan karışmıyorum, kendileri ödüyor. Zaten bütün kitaplardan birer tane olduğu ve hep en az 10 yıllık kitaplar olduğu için kime ne fiyat çeksem alıyor. Çünkü hemen hiç bir sitede stok yok.
E tabi tüm bunları yaparken yavaş yavaş belirlediğim kelimelerde sitede yükseliyor. Zamanı gelince siteninde satışıyla proje tamamlanmış olacak
Umarım aydınlatıcı olmuştur.
.
Bilgiler için çok teşekkürler.
Ancak bu tarz kendi dükkanını aç sitelere sıcak bakmıyorum.Google'da siteleri üst sıralara çıkarmada her hangi bir sıkıntı yaşamıyorum ancak ben ve benim gibi birçok kişi, ödeme alma, kargo ve maliye gibi sorunlardan dolayı ürün satış işine girmiyorlar.Pos cihaz ekleyip online site üzerinden satış yapsanız komisyon oranları çok yüksek.Bunu yapan ve maliye ile başı beleya giren bir arkadaşım var. 2el konusuna gelince bir store shop yani dükkan üzerinden satış yapıldığı için maliye ile sorun cıkabilir. Mesela gitti gidiyor %10 kesinti uyguluyor.
Belki birilirsin bir ara fulloyun.com vardı. site üzerinden premium satıyordu arkadaşa 50.000 tl ceza geldi ve bunu r10da paylaştı. Bu işlerin vergi ve ödeme alma konuları sıkıntı büyük. Bence en öndemli sorun bunlar.
Yabancı eticaret sunan dükkanların işleyişini bilmiyorum ancak onlarında illa kesintisi vardır.Dükkan açma ve eklentiler ek para dahilindedir.