SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benimde takıldıgım nokta bu aslında normalde ortalama ayda 100 gb transfer indirip yolladıgımda ne olabilir hız düşüklüğü pekte fazla önemsemiyorum zira ptt yetkilisi ile yaptıgım birebir görüşmelerde isterseniz 16 mbs olsun mesafe 10 metre de olsa size gelecek veri akış hızı max 3 mbs dir demişti.

Sorum ise faturaya bu da yansır mı sınırsız oldugu halde limit akışı fazla olursa
Hocam öncelikle o 100 Gb indirme limitidir. Upload limiti sınırsızdır.
Bizim ülkemizde örneğin 8 Mbit internet satarlar ancak siz indirmede bunun 1/10unu ancak görürsünüz ve 800 Kb ile dosya indirirsiniz. Uploada hiç girmiyorum rezalet 60 kb ile dosya göndermek zorunda kalırsınız. Uploadun önemini belirteyim.Eğer Youtube veya dosya yükleme işlemi ile ilgileniyorsanız, bir dosyayı bir siteye göndermek saatlerinizi alır.Bunun dışında bir canlı yayın yapmak istediğinizde kaliteli bir yayın yapamazsınız.

Sınırsız bir paket aldıysanız örneğin 16mbit internetiniz varsa 1,6mb ile saniyede indirme yaparsınız, kota dolduğunda bu 16mbit 3mbite düşer ve indirme hızınız 300kblarda olur. 1,6mbit nere 300kb nere 5 kat daha yavaş. Ne gibi sorunlar olur söyleyim. Youtubede videolar hızlı dolmaz. Film izlerken yüksek kaliteyi seçtiğinizde film hızlı dolmaz, kısacası indirme işlemlerinde çok sıkıntı yaşarsınız.

100gb kota bazı paketlerde 50gb filan yani bu limiti doldurmak çok basit.Bikaç günde dolabilecek bir kota bu. Türkiyede insanları inek gibi sağıyorlar resmen.İnternet çektiriyorsunuz telefonun sabiti derken bide 20 tl öle para biniyor.

Sınırsız ise başka ek para ödemessiniz lakin online oyunlar olsun, yada diğer işlemler hep sıkıntılı.Tümü zaten ttnet alt yapısını kullanıyorlar.Türkiye internet hızı ve ücretleri bakımından çok geride bir ülke.