Merhabalar,

Uzun uğraşlar sonucu yapmış olduğum modül tamamlanmıştır.

Modül taban olarak VMware'nin API'lerini kullanmaktadır, diğer ESX modüllerindeki SSH2 bağlantısı yaparak sunucuda SSH ve Shell gibi eklentilerin açılmasına ihtiyaç duymaz. Şuan tek sıkıntısı vCenter istemesidir. vCenter'iniz yok ise bunun kurulumunu ücretsiz yapacağım fakat trial sürümdür ve trial süreniz bittiği zaman lisans ücretleri size aittir. vCenter'ın otomatik kurulum dosyası elimde mevcut fakat kurulum yaparken 8 gb ram, 2 vcpu ve 150 gb hdd gibi bir özellikle kendini kuruyor. Tabi bunu siz düşürebilirsiniz fakat vCenterin çalışma hızını düşürür..

Modül hiçbiryerde vCenter şifrenizi kullanmaz, sadece API'ye bağlantı için vCenter bilgileriniz istenir diğer tüm işlemlerde sistemin otomatik oluşturduğu ticket kodları ile işlem yapar.. Hiç bir şekilde sunucu bilgileriniz (username,password) müşteri tarafından görülemez. Bu sayede güvenlikte sağlanmış olur.. Bu modül vCenter'sizde yapılabiliyordu fakat böyle olursa çakal müşterileriniz sistemi kurcalayarak şifrenizi vs. bulabilirdi. Bunu göze alamadım o yüzden iyisi olsun vCenter'li olsun dedim..

Modülde şuan sadece Remote Console özelliği mevcut ama bir sonraki vereceğim güncellemede diğer ESX addonlarda olan start,stop,restart
,suspend,hdd ve server info gibi özellikler bundada olacak.. Modül görüntüsü koymayı düşünmüyorum çünkü bir buton var ve o butona basıldığı taktirde yeni bir pencere açılıyor bu pencerede sunucunun konsolu gözüküyor..

Modülü alacak ilk 10 kişi aşağıdaki fiyattan yararlanabilecek,

Open Source (Ömür boyu lisans) : 250 TL

Crypted Source (Ömür boyu lisans) : 150 TL

Modülü alan ilk 10 kişiden sonraki kişilerde aşağıdaki fiyattan yararlanabilecek,

Open Source (Ömür boyu lisans) : 300 TL

Crypted Source (Ömür boyu lisans) : 200 TL

Modülü sipariş vermek için tıklayın..

Sıradaki güncelleme,

start,stop,restart,suspend,hdd ve server info

Herkese iyi çalışmalar..