Merhaba,

Sorularınızı tek tek cevaplamak istiyorum;

- Her SSL 'in etkili olacağını ben düşünmüyorum.

- SSL demek yan gelip yatmak tabi ki değil. Sadece ufak katkılarının olacağını belirtiyor. Aynı süreçleri yöneten iki kişiden birisi ssl sertifikasına sahipse onun 1 adım önde olacağını belirtebiliriz.

- İndex kaybı yaşayacağımızı düşünmüyorum.

- Dediğim gibi ssl sadece katkı sağlayan bir sinyal. Yani backlink olmadan zirvede olan siteler yok mu var? Bu da bu mantıkta bir şey.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorulara cevap vermek isteyen farklı kişiler varsa sevinirim. Sonuçta bu dönemde herkesin fikrine ihtiyacımız var.

Eyupoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mantık sorusu :
Bazı ssller 30 tl gibi imkanlarla satılıyor.Ben kalkıp bundan siteme alırsam etkisi olacak mı ?
Google bize tanıtım veya link alımlarının seoya eksi yönde katkı sağladığını belirtip,kaliteli olmaya yönlendirirken gene kalkıp para ile iş yaptırıyor.
- Her ssl ile mi bu imkan sunacaklar.Yoksa 300-500 dolarlık sslilerin mi etkisi olacak ?
- Ssl olan sitenin hiç backlinki olmasa,ssl siz site ne kadar da kaliteli içerik üretse,sağlam backlink alsa gene de fıs mıdır ?
- Ssl kurulumlarında olmadık hatalar oluyor.Resim uzantıları bilmem ne değişiyor bildiğim kadarıyla bu şekilde index kaybına uğramayacakmıyız. ?
- Her seferin de şunu bunu yapan,şu algoritmayı yaptım bundan sonra böyle olacaksınız diyen google'ye inat olmayan ve gene de zirvede olan siteler,gene ssl almasa gene zirvede olurlar mı ?