Merhaba arkadaşlar,

Benim büyük bir sıkıntım var Bu tip sorunları yaşayan pek çok kişi olabileceğini düşünerek, danışıp fikir almak istedim. Amatör yazar ve şairleri bir araya getiren bir sitemiz var. Bu sitede şimdiye dek 1600'den fazla içerik yazıldı, çizildi. Biz de bunları bir araya getirip, yazılı izin alabildiğimiz üyelerin içeriklerinin bulunduğu bir kitap çıkaralım dedik.

Tamamen üyelere jest amaçlı bir çalışma yani... Toplamda 5000 TL'ye yakın masrafımız olacak. Kitabın hedef kitlesi olmaması, çok sayıda yazar ve şairin katkıda bulunması ve hem şiir hem de denemeler içermesi, satış noktalarında satılmaması için sayılabilecek nedenler... Ayrıca okuyucu bu özelliklerin birinin dahi bulunduğu kitaplara rağbet etmiyorken, bizde maşallah hepsi bir arada

Yani amacımız kendi başına kitap çıkarma imkanı olmayan üyelere böyle bir güzellik yapmak. İçlerinde çok yetenekli, keşfedilmeyi bekleyen kalemler olduğu şüphesiz. Hali hazırda birkaç kitabı çıkmış üyelerimiz de var. Biz de kitabı olmayanları cesaretlendirmek istiyoruz. Yetenekleri saklı kalmasın diye uğraşıyoruz

Başta da belirttiğim gibi 5000 TL civarı masrafımız olacak. Ve satış yapabileceğimiz kişiler üyelerimiz ve çevresi... Kitapları kargo ile göndereceğiz siparişler doğrultusunda Satışlardan maksimum 1000 TL geçer elimize diye düşünüyoruz. Bi mucize olursa 1500 TL'yi bulabilir.

Yani 3500-4000 TL zarara bilerek giriyoruz Site için de prestij olur diye ümid ediyoruz.

Bu özet faslından sonra sorularıma geçeyim:
  1. Sizce bu hamle mantıklı bir hamle mi? (Açıkçası herkes mantıksız dese de bir defa yapacağız dedik. Erkekliğe şey sürdürmemek için sonunu da getireceğiz ama yine de merak ediyorum düşüncelerinizi )
  2. Diğer sorum da şu; bu tip adımlar için sponsor bulmak mümkün olur mu?

Okuyup düşünce, öneri ve eleştirileriyle katkı sağlayan herkese şimdiden teşekkür ederim.