hepsine olması mümükün değilde, adwordstan iyi para kazandıran kelimelere müdahale ediyorlar diye düşünüyorum. Sonuçta google özel bir şirket, kullanım sözleşmesi buna uygun.
Konu hortlamış. Başıma gelene kadar bu yazılanlara inanmazdım. Fakat bazı kelimelere müdahale olduğu açık.
Sitemin ismini vermeyeceğim. Fakat örnekle anlatmaya çalışayım.
"......." anahtar kelimemiz olsun. Tek kelimelik bir anahtar kelime. Bu anahtar kelimede şu an Türkiye de bir site var. (Tabiki ilk sırada) Buraya kadar bir problem yok.
Bu kelimeyle ilgili 2.3.4..... sırada çıkan sitelerin anahtar kelimesiyle pek ilgisi yok. Sadece cümle içinde geçtiği için çıkıyor.
Bende ".........falan" isimli bir site açtım. Anahtar kelimeyle birebir alakalı içerik oluşturdum. Kısa zamanda 2.sıraya yerleştim ve uzun süredir oradaydım. Tamamen doğal backlinkler oluştu. (Az sayıda)
Ve bir sabah kalktığımda anahtar kelimede sitem yoktu. Diğer kelimelerde problem yok. Fakat "............" anahtar kelimesinde yokum. Kesinlikle link kasılmadı. Sitem içerikli ve kaliteli.
Soruyorum size. Ne oldu?
Kesinlikle müdahale olduğuna inanıyorum.
2.3.4.5..... sıradaki sitelerin "............" kelimesiyle hiç alakalı olmadığına garanti veririm.
NOT: Anahtar kelime ve siteyi kesinlikle söylemeyeceğim. Durduk yere birçok rakiple uğraşmak istemiyorum.