Lerze adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Almış olduğunuz site nereden aldı ? o nereden aldı gibi uzar gider. Çünkü bu bir haber yazısıdır ve bunu kanıtlayan da bir kliniktir. Burada siz ne yaparsınız, mevcut ürünleri istediğiniz gibi anlatırsınız bunda sıkıntı olmaz ve kimsede hak iddia edemez.

Ama mesela matematiksel bir formül üzerine çalışma düzenler ve bununla ilgili bir yazı yazarsınız. Şimdi bu yazıyı farklı bir sitede görmek direk alıntı olduğunu gösterir ve telif gerektirir. Aynı şekilde eğer kullanmış olduğunuz formülü, farklı bir sitede farklı anlatım ile kullanıyorlarsa, aynı şekilde telif gerektirir.

Ama adam sizi yalanlamak için yazar, buna telif gerekmez ve size sadece bilgisi geçilir.

Telif hakkı olayı, çok karmaşık gibi görünse de, aslında basittir. Mesela bir filmin, bir kaç çeşit versiyonunu görebilirsiniz. Bunların hiç birinde telif yoktur, çünkü olay ortada ve herkes bunu yorumluyor.

Yani kısacası, bilimsel, bilgisel bir makale yazmıyorsanız, almış olduğunuz bilgileri kendinize göre yeniden yorumlayarak sitenizde yayınlayabilirsiniz.
Anladım hocam. Bundan sonra farklı sitelerden edindiğim bilgiyi kendim tekrar yorumlayarak yazmaya devam ediyorum o halde. Teşekkür ederim cevaplar için.