themeking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz bunlarla övünürüz adamlar bilimiyle kültürüyle medeniyetiyle övünür. Biraz realist olalım hatalarımızı görelim kendimizi kandırmayalım adamlar altımızdaki toprağı alacak seviyeye geldiler biz hala misafirperverlikle övünüyoruz.

Ülkemi kötülemiyorum ama çok gerideyiz çok cahiliz kendimizi geliştirmemiz lazım. En azından milletimiz çok cahil demekten önce çok cahil durumdayız kendimizi geliştirmemiz lazım dememiz gerekiyor. Ki zaten sorun da orada başlıyor, millet olarak kendimizi yeterli görüyoruz her konuda üstün olduğumuzu düşünüyoruz.

Biraz eğri oturup doğru konuşmak lazım. Yoksa bu güzel vatanı elimizden almaları yakın görünüyor.
Bu konuya tamamen katılıyorum. Bizim toplumuz ilerisine değil gerisine bakmayı çok sevdiği için yeni dünya düzeninde kendimize bir yer edinemiyoruz. Tabi milleti de kınamak adı altında güçlüyüz mesajı veriyorlar, bizim milletimizde yiyor. Teknolojik olarak, bilgi seviyesi olarak avrupadan çok geriyiz. Dünyanın en pahalı benzinini, internetini ve vergisini ödüyoruz ama biz kendimizi bırakıp gazze için, pakistan için, filistin için ağlıyoruz. Bu da bizim kendi iyi niyetimiz fakat kendimizi sömürmelerine izin veriyoruz. Ben Aksarayda yaşıyorum. Aksaray gibi küçük bir yerde işsizlik zaten nüfusa göre hat safhada iken devletimiz 30 bin Suriyeliyi ve afganı aksaraya getirtip onlara ev yapıp teslim etti. Artık dükkanlarda çalışan olarak türk yerine afgan ve suriyeliler çalışmakta çünkü düşük ücret.
Avrupada bu sistemi kullanıyordu. Roman, bulgar çingeneleri avrupaya getirip düşük işçi ücreti ödeyip kendi vatandaşına işsizlik parası veriyor ama bu durum bizde farklı tabiki.
Dost acı söyler maalesef. Biz böyle uyumaya devam ettikçe, aklımızı çalıştırmadıkça ve düşünmedikçe daha çok yiyecekler bizi.
Oysa her cuma namazına gittiğinizde hutbenin sonunda imam diyor ki Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayâsızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, DÜŞÜNÜP tutasınız diye size öğüt veriyor.
Bizler artık düşünmeyi hepten bıraktık.