Dgs ile mühendisliğe geçiş düşünüyorsan hiç iki seneliğe gitmeden direk mühendisliğe hazırlan , anadoluda gideceğin bir okul liseden farksız olacak çoğu askere gitmemek için veya aile ortamından ayrılıp baba parası yemek isteyenlerle dolu.Zaten çoğu üniversiteli o şehrin halkı lise bitiyor topluca oraya o bölüme geliyorlar.
Yazdıklarımı beğenmeyip yobazca şunun kafasını kıralım diyenler es geçsin direk beni.
+1
Bu tarz okullara zaten hep çevre yönlendiriyor.Okullardaki öğretmenler teşvik ediyor bir yer kazanamazsanız böyle bir hakkınız,avantajınız var şeklinde.(Lisede) Atölyede .netteki // ve /* */ açıklama operatörlerinin yarım saat anlatıldığı günler oldu.Üstelik bunun en acı veren kısmı 2 saatlik şeyi 10 saatte işlemek mi dersiniz,o 10 saat boyunca alınan bilgiyle hiç bir şey yapılamayacağı ayrı dert,dışarda o bilginin para etmemesi,yoğun ders saatlerinden dolayı gün içerisinde yapılabilecek bir şey kalmaması,erkeklerle dolu sınıfta 4 sene okumak ayrı dert.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:23:47 -->-> Daha önceki mesaj 15:14:55 --
hocam ben izmir üni'de tam burslu olarak okuyorum ve geçiş hakkıyla tam burs kazanan olmadı daha ve eğitim kalitesi gercekten muhendisliğe tas cıkartır , 4 senelik bölümü 2 seneye sıkıstırmıslar o yüzdende DGS ile baska ünide mühendislik kazanınca cogu dersten muaf oluyorsunuz
Sizin adınıza sevindim hocam.Umarım ilerde diplomada yazan isim farkından dolayı iş sıkıntıları çekmezsiniz.Şimdiden sağlam referanslar elde edin teminatınız olsun.Aksi taktirde güzelim ülkemde bir akademik eğitim ile ilgili bir yerde Meslek kelimesi geçiyorsa bilin ki sizi kalifiye eleman olarak görüyorlar.Ki ne yazık ki siz kendinizi kanıtlamadığınız sürece öylede olacaktır.
Amacım ülkemi küçümsemek falan değil fakat bazı istisnai yerler hariç bu ülkede eğitim çok vasat.Bir şeyleri isteyerek,severek okuyan insan sayısı kaç kişi bu ülkede.Hep çıkara dayalı bölüm seçimi,eğitim arayışı.Bu ülkede fizik,matematik delisi olup sırf para kazandırmayacağı için o bölümler yerine farklı bölümler okuyan insan vardır.
İşin kötü yanı bazıları hedefsiz bir şekilde başarılı oluyorda ilerde inşallah kötü şeylere tanık olmayız.Sırf parası,statüsü için doktorluk yazan öğrenciler var donanımhaber'de.Hani bunun yerine insan kesip biçmeyi seviyorum diye girse bölüme daha iyi