Merhaba Arkadaşlar;
Youtube kanalıma özgün video eklemek için sistemi güncelleme kararı verdim. Öncelik olarak da İşlemci Anakart ve SSD alarak başlayacağım. Fakat sorum şu Sony Vegas Pro gibi bir video düzenleme programı işlemci ve SSD ile hızlı şekilde videoları Render yapabilirmi?
Şuanki sistemde Render yaptığımda CPU kullanımı %100 yakın oluyor. 2. bir program açamıyorum. 30 Dk video düzenlemesi de 30 dk sürüyor.
Render'da en önemli nokta işlemcidir.Tabiki iyi bir işlemcin olursa daha hızlı render yaparsın.Ancak yinede render süresi içinde başka bir işlem yapamassın.Çünkü Render işlemciyi sömüren bir işlem.
Sana tavsiyem, eğer yerinde olmuş olsaydım, sistemi upgrade yerine ek ikinci bir bilgisayar alırdım. 1 Pcyi Render için, Diğerini farklı işlemler için kullanırdım.
Örneğin 1 pcde editleme işlemini yapar, editleme bittikten sonra proje dosyasını ve videoyu diğer pcye atar ve render işini diğer pcde gerçekleştirirdim.
Yada 1 pcde video çekerken, diğer pcyi editleme ve render için kullanırdım.
İstediğin kadar mükemmel bir pc yap, 1 pcde render yaparken, aynı pcde oyun oynayıp, ekran görüntüsü programı ile kayıt alamazsın.Bence en iyi çözüm 2. bir pcdir.