Sevgili @AVKAN bu dediğini haber siteleri çok yapıyor. Adam bir haber vericek 50 tane sayfa gezdiriyor bize Bunun bir sebebi var tabiki.

"Her ziyarette ziyaret edilen ortalama alt sayfa miktarı" böyle bir metrik vardır literatürde. Ne kadar sayfa gezdirirsen o kadar iyidir. Tabi tek başına iyi derecede iş yapmıyor bir çok metrik var. Fakat bu ölçümlerde elde edilen yüksek değerler daha fazla ziyaretçinin web sayfanıza bağlı olduğunu gösterir. Farklı bir söylemle bu değerlerdeki artış web sayfanızın başarısının arttığının işaretidir(Clifton). Bilgisayarlar bu metriklerle bir web sitesinin başarısını ölçümlemektedir. Bir insan veya editör dahi incelese siteni bu metrikleri baz alarak karar verir. Tabi milyarlarca web sitesi varken insanlara veya editörlere filtreye takılan siteler gösteriliyor diye tahmin ediyorum.

Ayrıyetten bu işlemi yapmadığını farz edelim sadece bu metrik üstüne konuşuyoruz diğerlerini hariç tutuyorum sonra biri çıkıpta vay söyle böyle demesin.

Css bilgin varmı bilmiyorum fakat css de a visited(Ziyaretten Sonra) diye bir fonksiyon var. Yani daha önce ziyaret edilmiş tüm bağlantılar sana farklı bir renk olarak gösteriliyor. Kendi import ettiğin Cssde visited olmasa dahi tarayıcılar bunu otomatik yaparlar. Google chrome da yapar. Ne kadar tık o kadar köfte. Bu visited olayını araştırın google patentlerinde yer almaktadır. Yeni çıkan bir durum değildir en az 3-4 senelik birşey sanırım. Bu bilgiyide mozda veya bilmen nerede bulamazsınız. Yani aklınıza gelmeyecek metrikler var bu webde Googleun böyle devasa bir arama motoru olmasının veya sürekliliğini sağlamasının en önemli nedeni şudur bence. Bilgi kazanımı yani bilgiyi elde edebilecek herşeyi yapmasıdır.Google çeşitli verileri çevrimiçi veya dışı olmasına bakmaksızın bir veri havuzunda topladığı düşün. Yani google işini sağlama almış. belki etkisi 0,01 bilmen nedir artık orasını bilemem ama en ufak şeyleri dahi dikkate alıyorlar. Neyse surçi lisan ettiysek afola. Benden bu kadar a.e.o


AVKAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda bende basit bir soru sormak istiyorum. Sitemizde diyelim bir konu yayinladik bu konuyla alakali olarak 30tane resim var bu resimleri galeri eklentisi ile ziyaretciye sunmak (resimleri dolasirken link degismiyor) yoksa galeri sunmadan her resime tikladiginda resim degisecek ama linkte beraberinde surekli degisecek resim sayisina gore mesala 1. Resim www.site.com/resim1.html 2. Resime tikladiginda link otomatik olarak www.site.com/resim2.html olarak degismesimi dogru. Yani galeri ile on izleme yapilan resimler bakilip cikildiktan sonra bunu google gene ne kadar sure gecirmisse onu gorebiliyormu yoksa hemen cikma olarakmi gorur? Cok kafama takilan bir mevzu. Link degismesinin alexaya sadece bildigim kadariyla etkisi var ama google link degismeyi site icinde ziyaretciyi cok uzun sure tutup gezdirdigimizi dusunerek kaliteli site muamelesi yaparmi.umarim anlatabilmisimdir.

@aLkAdRaZ