merhaba arkadaşlar , sizlerle bir müşterimin yaşadığı olayı paylaşmak istiyorum hemde bir çözüm yolu var mı bunu merak ediyorum.
şimdi sözde bilişim firması olan vatandaştan müşterim 1 adet domainini isimtescilden taşıyor. sonra domaini tekrar başka bir yere taşımak istediğinde izin vermiyorlar. ıcan kuralları gereği firmamızda olan domainleri başka bir yere transfer edemeyiz deyip geçiyorlar. sonrada domaini müşterime vermeyip domainin üzerine konuyorlar , bu çağda nerede görülmüş böyle bir iş inanın ben anlam veremedim.

Müşterim aynı şekilde bu durumu sorunca şöyle bir cevap alıyor biz size zamanında ücretsiz firewall kurduk , normalde o 1000 dolardı işte sınırsız host verdik sizden ücret almadık şimdi ya bize 8000 dolar ödersiniz yada domain bizde kalır diyorlar. Mevzu bu şekilde. şimdi bu domaini yasal yollardan geri alabilme şansımız olablirmi acaba. Şuanda adamlar domaini sanki birşey olmamış gibi işletmeye devam ediyorlar.

Olayın geniş özeti ise su sekilde ;

alan adı ilk olarak 20 Haziran 2012 tarihinde Novadizayn firması tarafından aktif edilmiştir.
2013 yilinda ....... Sırakaya tarafından domain İsimtescil firmasına taşınmıştır.
Bir kaç ay sonra kimliği belirsiz bir grup İsimtescil firmasına shell attıklarını duyurup resimlerini facebook sayfasında paylaşmıştır.
Artan güvenlik endişesi nedeniyle ..... Sırakaya ......com domainini o zaman hosting hizmeti veren Hitlan firmasına taşımıştır.
03.08.2014 tarihinde baskabirsitedaha.com sitesini kendi üzerine alan Hitlan firması aynı zamanda ......i.com'a da transfer izni vermemekteydi.
Bunun sebebini soran ......... Sırakaya'ya Hitlan firması ICANN Domain Firmasının koyduğu kurallar nedeniyle olduğunu yanıtını vermişti.
..... Sırakaya daha da bu olayı araştırıp üzerine gidince, Hitlan saçma maddeler ile sözleşmesini yenilemiştir ve transfer olayını komple yasaklamıştır.
(Kanıt görüntüleri mevcuttur) Ardından neden bu kuralı koyduklarını soran Eren Sırakaya'ya resmen tedhit şeklinde cevaplar vermişlerdir.
"Eğer bu zamana kadar sağladığımız tüm BEDAVA hizmetlerin faturasını ödemezseniz alan adınıza el koyarız." tarzı uzun yazılar yazmışlardır.
Aynı olayı baskabir siteye daja yapmışlardır. Neredeyse 1 yıldır sağladıkları bedava hostingi (kendi istekleri ile) başımıza kakıp domaine el koymuşlardır.

konuda geçen kişi daha önce farklı bir alanda başka kişilerinde canını yakmış.
https://www.r10.net/hosting-sikayetle...nko-dimov.html