trvendetta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende aynı bölüm mezunuyum , kpss düşünmüyorum ve diplomanın hiç bir ederi yok ha lise mezunusun ha anadoluda iki senelik.Dgis ye Mühendislik için gireceğim çoğu üniversite 1 sınıftan başlatıyor buda bana 3 senelik kayıp 2 senede okul biter bir sene çalışma gitti üç sene hatta bu sene sıkıntı oldu yapamadım sınavı seneye kaldı eder 4 sene . Bir sene adam akıllı çalışsa rahatlıkla bir mühendislik okuluna girer.

İki seneliğin tek ederi var babamın parası çok geleceğim ile ilgilenmiyorum diyorsa git aynı bu kafada insan dolu.
Hocam bildiğim kadarıyla istisnai üniler dışında 1. sınıftan başlama durumu yok.1. sınıftan başlayanlar 2 yıllık myoda gördükleri dersleri saydıramadıkları(muaf olamadıkları) için 1. sınıftan başlıyorlar.

2 yıllık myoda görülen derslerin büyük çoğunluğunu saydıranlar sınıfsız olarak devam ediyorlar, kredi kotanı doldur tasını tarağını topla mezun ol diyorlar Şimdi yok öyle birşey diyebilirsiniz ama itü Makina müh. ve elektrik el. müh. kazanan 2 öğrencinin dikeygecis.org ta röportaj videoları var bizzati kendileri bu dediklerimi anlattılar.

Ha dersleri saydıramayıp 1 den başlayanlar yok mu var Oda ytü yü dgs ile kazanan öğrencilerin başına gelmiş daha sonra zorlu mücadele ile dersleri saydırıyorlar(yine dikeygecis.org röportajlarında mevcut)

İstisnai üniversiteler dışında,okulun kabul ettiği kadarıyla dersleri saydırıp kredi kotasını doldurmaya çalışan bir çok öğrenci mevcut ,aramızdada bu arkadaşlar var diye biliyorum konuya dahil olurlar umarım.

Hayırlı geceler .