digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğiniz gibi uğraşınız sadece giriş düzeyi kod bilen lamerları yavaşlatabilir. Ama deioncube yapılmış bir kod önünde sonunda işten anlayan birinin önüne gelecektir ve kırılacaktır. Çünkü php bir script dili, kullandığınız bütün fonksiyonlar tersine takip edildiğinde kod çözülür. Bir tanıdığın wordpress temasının footerında değişiklik yapacaktım, yapan hem ioncube ile şifrelemiş, hem de 100 kez iç içe base64_decode lu eval döngüsü yazmış. Kırmam 3-5 dakikamı aldı. Bir lamer da 50 dakikada yapardı.

Sonuçta ticari ve kaliteli işlerinizi koruyan ioncube un kendisidir. Kalanı bizim kendimizi tatmin olayımız. Burada asıl mesele fonksiyon dosyalarını çok dosyaya bölmek. Böylece kırılmaıs gereken ioncube lü dosya sayısını arttırmak. Böylece sistemi kırmak satın almaktan kat kat pahalıya denk geliyorsa ve bir ton kaynak kod düzenleme angaryası çıkıyorsa insanlar uğraşmayacaktır. Çünkü ioncube kırdığında yüzlerce syntax hatasını düzelten azmi, sizin komplike lisans algoritmanız da durduramayacaktır. Sonuçta bu lisans işi önünde sonunda bir TRUE ya da FALSE durumuna göre karar verir.
Bir iki ekleme yapayım; ioncube kırılabiliyor. Bizzat decoder programlarıyla bir çok test etmiştim. İlginçtir kıramadıkları da oldu ama çoğunlukla açık kaynak sonuç döndürüyordu. Bazı yerlerde syntax hataları döndürüyor bunları da bulk olarak doğru şekillerle değiştirmek çok kolay. İoncube kullanılan işler bir yerden sonra illegal sitelerde dolaşıma giriyor. Zend guard diye bir yazılım var ioncube ın muadili. Bunu kullanan baya ciddi ve çok sayıda (yüzlerce site) referansı olan bir şirket var. Onların işleri illegal sitelerde yok. En nihayetinde kanaat olarak; ioncube de zend de kırılabiliniyor bu hizmeti veren yabancılar bile var. Ama ioncube ele ayağa düşmüş decoder programları var sağda solda. Zend o anlamda işin ehlinin altından kalkacağı bir sistem. Bende oluşan kanaat budur. Diğer taraftan hosting işi yapanların kullandığı whmcs in de ioncube kullandığı ama kırılamadığını da okumuştum. Benzer şekilde php nin şifreli olarak yorumlanamayacağı, en nihayetinde çözülüp öyle işlem göreceği için kodların açık olarak alınabilmesi de teorik olarak her zaman mümkün. Rivayetler muhtelif. Bir de ioncube destek ekibiyle yazışmıştık, adamlar garanti vermiyoruz decode edilemeyeceği konusunda diyorlardı. İoncube nin php yi hızlandırdığı optimize ettiği bunun için kullanılması gerektiğinden falan bahsediyorlar.