Geçen yıl tek başıma apartta kaldım başlarda biraz sıkıcı gelse de sonradan alıştım yalnızlığa aslında yalnızlık demeyelim kısa zamanda çevreniz oluşuyor arkadaş çağırırsınız falan zaten tek başınıza kaldığınızda geleniniz gideniniz eksik olmuyor. Yaz okulu için 1.5 ay yurtta idare ediyim dedim inanın 10 gün dayanabildim sonrasında bu dönem için tekrar 1 yıllık apart kiraladım. Ev ve apartın rahatlığı ile yurdu kıyaslamak çok anlamsız kesinlikle ev ve apart diyorum ben. Yurtta yanınızdaki kişi ne kadar iyi olsa da bir süre sonra sıkılıyorsunuz kafalarınız uyuşsa bile o kişi o an uyumak istiyor siz film izlemek istiyorsunuz olmuyor veya onun dersi öğleden sonra sizin sabah oluyor gece yarısına kadar uyutmuyor sizi. Olayın maddi yönüne değinecek olursak da yurda 550 tl veriyordum 4 kişilik oda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil ama yemekler malesef beklendiği gibi olmuyor kahvaltı zaten 9'a kadar sürüyor ee o gün dersin yoksa ya da öğleden sonraysa kahvaltı gidiyor zaten akşam yemekleri de %95 sebze makarna pilav şeklinde oluyor sonuç olarak onuda dışardan yiyosunuz masraflar artıyor. Diğer masraflarıda hesapladığınızda emin olun ev ve apart daha uyguna geliyor bi arkadaşınızla buluşcaksınız mecburen cafeye, sinemaya vs. gidiyosunuz ama eviniz olsa gelir size istediğiniz gibi rahat rahat takılırsınız. Aparta da 550 tl veriyorum internet dahil kışın 2 ay hariç diğer faturalara da maximum 50 tl ödüyorum. Bulunduğunuz yerde öğrenci kültürü nasıl bilmiyorum ama Denizli'de apart kültürü baya gelişmiş üniversite çevresinde heryer apart.