Öncellikle burada yazdıklarımı kendi üzerine lütfen alma .Senin için yazmıyorum sadece örneklendirmeler ve biraz karalama yapacağım..
Şimdi arkadaş gelmiş burada derdini yazmış ise tabi ki bizlerden yardım istemek durumunu izah etmek için yazmış ise tabiki bizde bu güzel arkadaşımıza yardımcı olacağız.Önerilerde bulunacağız.

Ayrıca bazı arkadaşlar filistin,gazze ve suriyeden örnek vermişler ne güzel örnekler ama değilmi. Kusura bakmayın ama ben ülkemizde haline şükretmeyen insanları görünce inanınki benim de ilk aklıma gelen suriye,filistin ve gazze gibi yerler geliyor.Yemin ediyorumki icim açıyor bunları yazarken yüreğim burkuluyor,gözlerim yaş doluyor.Ve biz bu vahşeti sadece internet üzerinden bir kaç dakikalık görüntüler üzerinden görüyoruz içimiz açıyor ya peki oradakiler ??????. Her günün sabahı ne olacağını bilmeden başını yastığa koyan kişiler?? Hele size soruyorum ya şu daha masum olan tek bir günahı olmayan kundaktaki bebekler veya evlerinde oyuncakları ile tertemiz kalpleri ile oynayan hiç bir şeyden haberi olmayan çocuklar ?? ???????.Ne günahı var bu kişilerin?
Şahsen bu tür durumları görüp te şükretmemek elde değil benim için.
Her gün her vakite namazlarımda dua ediyorum. Her gün de yüreğim burkuluyor ve bunları görünce YARRABİ ÇOK ŞÜKÜR DİYORUM.

Ayrıca ülkemizde en büyük problemlerinden bir tanesi işsizlik değil arkadaşlar emin olun iş var ama iş yapmamazlık tembellik bizlerde var.
Kimse kusura bakmasın adam zengindir .Fakat emin olun ki o hedefe ulaşa bilmek için yıllarca yol kat etmiştir . Canına dişine katmıştır.Emek vermiştir ,Üretmiştir ki o safaya gelmiştir.Eğer helalinden eğer helal olmayınından kazanmıştır orasına girmiyorum işin.Fakat genel itibari ile ülkemizde durumu iyi olan veya zengin olan kişilere genel itibari ile ya bi takım damga atılmakta yada kesin harram kazanmıştır imajı yaratılmakta ve böyle savunulmakta. Kimsenin helalinden kazanmıştır diyemez demez.Böyle bir toplum halini almış durumdayız maalesef. Kesin zengin olmusa bu haram yemiştir algısı var.
Ayrıca adam ilk okul terk bir dili yok bırakın kendi dilini doğru düzgün konuşamıyor . Bir vasıf yok .Deneyim tecrübe yok .Adamda sigara,alkol,uyuşturucu her şey var . Bir işe yaramaz. Ama gel gelelim atıp tutmaya gelince kendisinden iyi bilen yoktur.Ayrıca ağamız bırakın 800 lira maaşı yüzüne dahi bakmaz sonra da gel gelelim der işsizlik var .Kimse kusura bakmasın ama bu tür durumdaki kimseye kimse gidip 3-5 bin lira maaş vermez. Siz kendi kendinize sorun bakayım bu vasıftaki örnekteki birine siz o parayı verirmisiniz.?.
Bu raya kadar verdiklerimi asla üzerine alınma sadece kendi kendime örneklendirmeler yapıp bir öz eleştiri yaptım.

Sağlık problemim var demisiniz.Hastalığını yeni öğrendim google dan aratarak fakat şunu söyliyeyim ALLAH otur kalk deki çekilmez dert,hastalık vermesin. İnancın olsunki şuan dahi öyle kötü hastalıklar var ki gün ve gün seni eriten mi dersin sana bir ömür çektirenmi dersin.
Örnek Kanser illeti öyle kötü bir şeydir ki sadece seni yeyip bitirmez.Seni,anneni babanı kısaca tüm aileini peri perişan eden.Yoran seni canlı canlı öldüren bir hastalıktır.Bence şükretmelisinki böyle bir illet yok.Çok kısa bir kaç gün önce kanserden hayatını yitiren bir yakınımız vefaat etti. Yemin ediyorm ki aile 2 yıldır çekmediği dert gitmedikleri yer .Hiç bir şey kalmadı. Ve sonunda yakınımız vefaat etti.Ve şuan aile perişan durumda.
Maddi olanakları çok çok iyi oğulları hep doktor.Fakat gel görelim ki çok da paran olsa fayda etmiyor. Vakti günü geldimi ne holdingine bakıyor ,Ne parana ne mülküne.

Öncellikle şunu kendine hedef edinmelisin.Bırakın kimin ne kadar parası oluyorsa olsun ALLAH daha çok etsin kimsenin parasında çok şükür gözümüzde yok ama insana bir para gelecekse her şeyden önce helalinden gelmeli.ALLAH kimine çok para verir ama çocuğu engelli olur bir ömür mutlu olamaz.Adamın çok parası olur ama her an düşmanları izliyordur ve o adam her an ölüm korkusu ile yaşıyordur.Daha örnekleri çoğaltabilirim.

Ayrıca son bir kalem etmem gerekir ise bir nesil kazanır bir nesil yer.Adamın durumu iyidir kusura bakma ama tabiki de oğlunu yedirecek içirecek haşlığını cebine koyacak .Kendi durumunuza baksanıza babanız az mı cebinize haşlık koydu?. Düşünsenizse sizin çocuğunuz olsa siz hiç mi çocuğunuz para vermeyecek bir yerlere çıkmasını istemeyeceksin.(tabi bu dediklerim tadında yapıldığı sürece güzel şeyler.).

Şimdi yazdığım bir çok örnekten kendine dersler çıkarabilirsin.
Yazın turistik yerlere gidip her garsonluk edip hem dil öğrenmeye çalışabilirsin.
garson isense işini en iyi yaparak en güzel yaparak misafirleri güler yüzle karşılayarak gelenlerden haşlık kopara bilir ve aldığın maaşın 2-3 katını sadece harçlıklardan sağlayabilirsin.
daha yaşın genç yinede tam emin değilim ama en kötü dişini bir kaç yıl sıkarak aöf den güzel bir bölüm kazanıp bir 4 yıllık üniversite diplaması ekleyebilirsin.
r10 dan makale satışı yaparak günde 30-45 dakika arası ayırarak güzel paralar kazanabilirsin.
Bunları sadece bir kaçı ama önemli olan nasihatları uygulayabilmek hayata geçirebilmektedir.

Hepsini geçeyim sileyim ama sana şu altın tavsiyede bulunayım emin olabilirsin ki hepsinden daha önemli ve daha değerli benim için.Bende zamanında çok yap boz lara düştüm bize kimse öyle nasihatte bulunmadı bize ALLAH bi türlü kısmet etti.Başladık. Namaza başladığım günden bu yana hem işlerim rast gitmeye başladı.hem hayatım düzene girdi .Bir çok şey değişti.Anlatamıyorum şuan ama söyle izah edeyim anlatılmaz yaşanır dost tavsiyesi.
ALLAHA emanetsin.ALLAH rahatlık versin.