Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 hafta içinde belki daha yakın bir tarihte, 2-3 aydır üzerinde çalıştığım, fotoğraf çekme tabanlı android uygulamam Google Play Store'da boy gösterecek.

Asıl zorlu zamanlar benim için uygulama store'da release olduktan sonra başlayacak çünkü pazarlama olayı devreye giriyor. Yazının sonlarına doğru uygulamanın bir görselini paylaşacağım böylece uygulama ilk defa r10'da görülmüş olacak. Uygulama dediğim gibi fotoğraf çekmeye dayalı (şuan için çok fazla bilgi vermek istemiyorum, çalışma şekli retrica'ya benziyor), çektiğiniz fotoğrafları sosyal medyada paylaşabiliyorsunuz. Bu olay uygulamanın pazarlamasına gerçekten ciddi derecede yardımcı olacak, burada benim yapacağım herhangi bir pazarlama girişimine gerek yok çünkü kullanıcılar çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşarak uygulamayı istemeden de olsa pazarlamış, tanıtmış oluyorlar.

Bunun dışında uygulamayı play store'un top listesinde çıkartmak için neler yapabilirim? Fake ratings vs. konusuna hiç değinmek istemiyorum çünkü uygulamalara faydadan çok zararı var gibi duruyor. Top'ta çıkmak tamamen aldığınız ratinglerin çokluğu ve kaç üzeriden olduğuna ve aldığınız download sayısı gibi faktörlere bağlı. Aynı zamanda uygulamanızın kullanıcılar tarafından ne kadar sıklıkla kullanımı ile play store'da yükselmeniz doğru orantılı. Yani kısacası top'ta olmak için kaliteli bir uygulama çıkartmamız lazım gibi duruyor ama yinede farklı taktikler belki vardır diye konu açmak istedim.

Buda çıkacak uygulamanın görseli (ilk defa r10'da);

Özelliklerinden şuan için bahsetmek istemiyorum, gördüğünüz ikonlardan istediğiniz anlamı çıkartabilirsiniz