DeSh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,
Şöyle bir durumla karşı karşıyayım.

Karşımdaki firma bir marka sahibi. marka tescil başvurusunu 2001 yılında yaptırmış. .com.tr adını 2006 yılında almış. 2010 yılında marka koruması gibi birşey görünüyor tpe'de.

Ben ise ABCtescillimarka.com şeklinde domaini 2011 yılında alıp kullanmaya başlamışım.
Bu firma geçtiğimiz haftalarda e-posta yolu ile (noter kanalı olmadan) bana ulaşarak konu hakkında bilgilendirdi. Marka ismini kullanmamamı istediler.

"tescilli marka" ismi onlara aitken ben "ABC tescilli marka" ismini tescil ettirebilir miyim? (Tam olarak 3 karakterlik bir kısaltma mevcut başında)
Tam olarak ikimiz de aynı sektörde ancak farklı dallarda hizmet veriyoruz. Yani benim yöneldiğim ABC spesifik alanına aslında kendileri yönelmemiş olmasına rağmen asıl isim onlarda.
Ayrıca "tescilli marka" ismi de özel bir isim değil daha ziyade de facto tabir edilebilecek halk ağzından çıkmış birşey.
Firma daha önce bu şekilde birkaç markayı durdurmuş bulunuyor.

Bu durumda bana uygulayabilecekleri yaptırım nedir?
Marka tescili yapsam markam onaylanır mı?
En mantıklı yol olarak ne yapmalıyım?
Hocam ABC marka gibi tanımlar net bir cevap için yeterli değil. Siz bana PM yoluyla firmaların tam adını yazın ben size ne yapabileceğinizi anlatayım