Şükretmeyi bilmelisin bence.
Bir işin var çalışıyorsun. Elin ayağın tutuyor.
Şükretmeyi bilmelisin çünkü nefes alıyorsun.
Şükretmeyi bilmelisin ne çirkin insanlar var.
Bırakın şu hayattan bıktım ayaklarını artık. Karnın doyuyor mu kardeşim?
Bak sana bir hikaye anlatayım.
Ünlü birisi adını tam hatırlamıyorum bir seminerde anlatmıştı.
Dedikleri şöyle;
" Acil bir yere gitmem gerekliydi. Taksiye atladım gidiyorum. Gideceğim yere vardığımızda hesap 9.75 kuruş tuttu. Bende 10 lirayı verdim 25 kuruş para üstü alacağım ama adam vermicek biliyorum. İnadına bir ayak dışarda bekliyorum. Adam bana 2 dakika müsait misin abi dedi. Tabii dedim. İleride ki büfeye gitti parayı bozdurdu. 25 kuruşumu geri verdi.
Bende sordum 10.50 tutsaydı 50 kuruş isteyecekmiydin? Ne isteyeceğim abi 50 kuruş nedir dedi. Bende sordum üstüne 25 kuruşu neden geri verdin. 5 dakika vaktin varsa içeri gel sana bir hikaye anlatayım abi dedi.
Çektim kapıyı anlatmaya başladı.
Biz 5 kardeştik çok fakir büyüdük abi. Yanda da iki çocuğu olan zengin bir adam vardı. Babam inşaatcıydı. Bazen iş bulamadığı günler olurdu. Eve geldiğinde anlardık. Sofra başındayken bize nasihat verirdi. Haram lokma yemeyin derdi. Babam işe gidince büyük abim babamın taklitini yapar dalga geçerdik. Annemde hep kızardı. Yanda ki komşunun çocuklarının eskilerini giyerdik. Yoksullukla büyüdük.
Gün geldi babam vefat etti. Arkadan bize bakkala veresiye ve bir kağıt not bıraktı. Haram lokma yemeyin.
Yanda ki komşunun babasında oğullarına 5 katlı bina, birahane ve dövizler bıraktı.
Babamın dediği gibi haram lokma yemedik. O yüzden 25 kuruşunu veriyorum abi. Bize ters.
Çok şükür idare ediyoruz.
Bunları anlattı tam inecekken dur daha bombayı duymadın dedi.
Babalarının bıraktığı 5 katlı bina artık bizim. Taksi durağımız var her kardeşimin kendine özel taksileri var. Onlar ise hapishanede şimdi. Battılar. "

Diyeceğim o ki her parası olan insan hayırlı hayat yaşamıyor. Hepimiz isteriz zengin olalım. Her istediğimizi yapalım yakışıklı olalım.
Fakat ne kadar çok para o kadar çok mutsuzluktur bence. Bir yerden sonra artık herşeyden vazgeçiyorsun. Hiçbirşey görmüyor gözün ve batıyorsun.
Bence haline şükret.