Adsl ilemi yapmayı düşünüyorsunuz ? ölese nerede ise imkansız bişi sölüyorsunuz tr koşullarında
ama makina alıp barındırmaya vericem diyorsanız Eksenbilisim1 skype adresini ekleyin yada 0506 34 34 734 nolu telefonumuzu arayın yardımcı olmaya çalışalım
Ekledim
Ev ortamında barındırma yapamazsınız, yapmak istiyorsanız bile iyi verim almanız imkansız elektriği, iklimlendirmesi, soğutması, interneti vs. pahalıya patlar denemek istiyorum derseniz superonline 100mbit ve 1000mbit fiber internet hizmeti veriyor ev kullanıcılarına
Ev ortamında değil ofis ortamında yapacağız fakat bizim asıl sorunumuz mailler sürekli spam mail çıkışımız oluyor haliyle bir süre sonra silmekten gına gelmekte hem bu sorunu ortadan kaldırmak hemde ilerleyen zamanlar sorunlarla kendimiz uğraşabilmek teknik destek almak istediğimiz zaman dönüşü ister istemez iş yoğunluğuna göre geç oluyor sorununa göre de süre arttıkça artıyor
Server için sanırım farklı bir hat gerekiyormuş bununla ilgili araştırıyorum şimdi normal kullanıcılara verilen hat olmuyormuş.
Kendi bünyeniz de barındırmanız maaliyetli olur ama imkansız değildir. Barındıranları gördük telekoma da yakınsanız biraz daha hat fiyatı düşüyor.
5 ay önce bir yerel tv için telekom ile görüşme yaptık ve 800 TL civarların da aylık hat parası fiyatı verdiler.
Sunucularını kurup telekom ile anlaşmalarını bekliyordum ve fiyat onları zorladı sanırım vazgeçtiler sunucu da yatıyor içerde şimdi
Giderlerinizi iyicene hesaplayıp başlamanız daha doğru olur
Ama bunlar ile uğraşacağınıza direk verimerkezlerine gönderseniz sunucunuzu daha hesaplı olur.
Tekrar söylüyorum imkansız değil maddi durumunuz iyiyse yaparsınız
Maddi durumum öyle çok ahım şahım değil yatırım yapabilirim ama batarsa bende çok zor duruma girerim sonuçta

sanırım etraftaki fikirleri alınca en iyisi verimerkezine gönderip orada barındırmak daha mantıklı geliyor yada deneme için ilk 1-2 ay direkt sunucuyu kiralamak gibi kafam çok karışık
Herkesin değerli yorumları için teşekkür ederim.