Wordpress'te WP Super Cache gibi eklentilerle sayfanın anlık kayıtlı halini ziyaretçilere hiç bir sorgu yapmadan sunabiliyoruz. Bu özelliği daha önce denemiştim, oldukça yararlı bir sistem.
Fakat bu sistemi kullanırken sayfada dinamik değişen kısımlar değişmeden aynı şekilde kullanıcılara sunuluyor. Örneğin "pageview"/sayfa görünütüleme sayısı, rastgele sayfalar kutucuğu vs gibi. Bu tür her sayfa açıldığında değişmesi gereken ama tüm sayfa cache olduğunda değişmeyen bölümlerden dolayı cahce kullanamıyorum.
Sormak istediğim ise sayfada belirli yerleri cache dışı bırakmak ya da sadece istediğimiz yerleri cache aldırıp ziyaretçilere sunmak mümkün müdür? Mesela tüm sayfa cache olacak fakat mesela en çok okunan kitaplar kutucuğu var diyelim. O kutucuk cache alınmayacak ve dinamik sunulacak.
Yani basitçe mantık olarak <dontcache><table>En çok okunan kitaplar......</dontcache> gibi.
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var mı? Google'da partial cache, parça cache, kısmi cache gibi kelimelerle aradım fakat çok farklı sonuçlar alıyorum, aradığım sorunun cevabına ulaşamadım.