Yakında kurmayı düşündüğüm bir sistem ama alt yapı projelendirmesini yapıyorum tabii ki seoda iyi değilimdir bir çok kere hüsrana uğramışımdır halada uğruyorum ama yılmamaya çalışıyorum..
Verdiğiniz örneğe istinaden tek başına yapılan projelerde birden bütün dillere girmek hem maddiyat hem zaman bakımından sıkıntılı olur. bunu zamana yaymak ve geri dönüşlere bağlı olarak yeni dillerde siteler kurmak daha cazip olur.
Amaç çok hit ise en çok kullanılan diller hangisiyse onları tercih etmekte fayda var.. bu konuda
wikipedia.org dan faydalanabiliriz..
Eğer amaç çok para kazanmak ise örneğin 500k hint tabanlı hitinizin olmasındansa 20k amerika lokasyonlu hitinizin olması size çok daha fazla gelir elde etmenizi sağlar.. bu durumun analizinide iyi yapmak lazım. En çok konuşulan dillere göre site kurmanında bir faydası olmaz..
Benim merak ettiğim bazı hususlar şunlar:
- Öncelikle her dilde farklı bir domain almak mı yoksa sub domain kurmak mı mantıklı?
- Aynı altyapıyı kullanmanın herhangi bir zararı olur mu? Sonra klon muamelesi görmeyelim..
- Sitelerin bir birine footerdan linklenmesini örneklemişsiniz.
bu ve
buna benzer bir çok siteye rastladığımda genelde siteadi.com/?lang=tr şeklinde sub domainlerine linklemeler yapıyorlar..
- Örneğin alınan her alan adı blabla.com.tr, blabla.de, blabla.se, blabla.co.uk gibi domainlerde hosting seçimleri nasıl olmalı? tüm sitelerin aynı ipde olması sıkıntı yaratır mı? yaratırsa eğer lokasyon seçimi dillere göremi yapılmalı?
Dikkat etmemiz gereken konuları ayrıntılarsan sevinirim..
Selametle