Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben konuyu gayet güzel açıkladığımı düşünüyorum.
Burda Matt Cutts dışında 2 gerçek var.

1) Eski bir domaini alıp bunu sorgusuz 301 ile yönlendirmek riskli bir iş.Düşünün eski bir domain sahibi her haltı, spam yaptı, çok fazla aynı kelimeye link aldı, doğal yollarla backlink kazanmadı, filtreye girdi ve siteyi bıraktı.

Siz bu domaini yönlendirdiğinizde bu sitenin olumsuzluklarını da beraberinde alıyorsunuz.
Çünkü google o 301 uyguladığınız eski siteyide sizin kendi öz siteniz olarak düşünüyor ve yeni sitenizi o site üzerinden değerlendiriyor. Olay budur. Kısacası işin bu kısmı çok tehlikeli.

Bu mantığa göre filtreye girmiş siteleri 301 yapalım yeni site üzerinden eski hite ulaşalım.Yani Google'ı aptal yerine koyup kandıralım Bukadar basit olabilir mi?
O zaman her sitesinde sorun yaşayan 301 yapsın yeni sitesinde güllük gülistanlık ile devam etsin. Oh ne ala memleket. Dikkat ederseniz bilhassa film sitelerinde sorun yaşayan birçok arkadaş 301 ile yeni bir domaine geçmesine rağmen, geçmişteki sorunlardan kurtulamıyor. Bu tesadüf değil.

2) Tüm alt konuları başka bir site anasayfasına yönlendirmek ne kadar mantıklı? Bir konu okuyacaksınız, ilgili konuyu bulamayıp başka bir site ana sayfasına gittiğinizde siz nasıl bir tepki verirdiniz.

301 konusu çok ciddi bir konu.Toz pembe göstermek hele ki biri yürütememiş diye domaini incelemeden almak ve yönlendirmek bana maliyeti 20 tl demek çok büyük bir hatadır.

Bu arada ben düşündüğümü söylemedim. Beğenmeseniz bile Matt Cutts'u kaynak gösterdim. En azından sizde fikirlerinizi paylaşırken kaynak gösterirseniz diğer arkadaşlarımız açısından daha faydalı olacaktır. Matt Cutts olması şart değil yani
Atladığınız nokta şudur hocam.
iki tane 301 var.
birisi domain sağlayıcınızdan, cpanelden, pleskten veya .htacces vb. ile yapılan
diğeri ise bunları yaptıktan sonra gerek wmtools gerekse analitik vs. ile gugıla bildirilen.

eğer ikincisini yaparsanız dediklerinizde haklısınız (alicengizli işler için bunu ASLA yapmayın diyorum zaten)
eğer birincisini yapmışsanız, yapılan olay sadece "bu linktekileri al, yeni adres burasıdır oraya yönlendir"
yani "sitenin spamları cezaları neyse, onları da yeni domaine aktar" demek değildir. aktardığı tek şey "trafik" aktarımıdır.

Size şöyle canlı bir kaynak vereyim:
Mesela şu anda bir domain alayım.
bunu da godadiden alayım.
Bu domainde banlanmış ve paso spam basılmış bir domain olsun.
Sonra tutup bu domaine panelden 301 ile sizin kız gibi üzerine titrediğiniz bir domaine yönlendireyim.

Şimdi soruyorum;
Ne Yaparsınız?

Ben hemen cevap vereyim.
Haberiniz olduğu anda google'a dersiniz ki "bu domain benim değil"
google da, sitenize HİÇBİR zarar vermemesi için önerinizi alır.

amaaaaaaaaa
Benim 301 çektiğim domain, hangi sitelerde paylaşılmışsa
size trafik gelmeye DEVAM EDER.

benim dediğim olay budur.

ve ayrıca, Demişsiniz ki;
"Tüm alt konuları başka bir site anasayfasına yönlendirmek ne kadar mantıklı? Bir konu okuyacaksınız, ilgili konuyu bulamayıp başka bir site ana sayfasına gittiğinizde siz nasıl bir tepki verirdiniz"

Cevaben yazıyorum:
Hit gelecek diye torno sitesini alıpda, araç kiralama sitesine yönlendirMEyin, bi halta yaramaz diyorum.
Yani ne yaptığınızı bilmeniz lazım, domaini almadan incelemeniz lazım, yani biraz DERS ÇALIŞMANIZ lazım" diyorum. yoksa tabiki 20 lira meselesi değil.

ve son olarak
diyorumki
kendi ajansıma en az 100 domain 301 çekilmiş durumda (ki bir ton sitemede uyguluyorum)
ziyaretçi, eski bir sitenin linkine tıkladığında yeni siteye (yani benim siteme) geldiğinde, gelen ziyaretçi geri sayfayı kapatmıyor.
Neden?
Çünkü zaten aradığı hizmeti veriyorum, alakasız bir yere gelmiyor.

Özü Şudur:
Eğer gugıla bildirimde bulunmazsanız, "301, kaynak aktarmaz hit aktarır"
bildirirseniz her şeyi aktarır. işte riskli olan budur.

sevgiler.
.