301 olayı işe yaramaz !!!
Kanıtı ise MATT CUTTS'un videosunda...
https://www.youtube.com/watch?v=r1lVPrYoBkA
1:10 saniyeden sonra konuşulan:
Türkçe Açıklaması şudur:
Bu videoda açıkça tüm sayfaların, yeni site ana sayfasına yönlendirmenin fayda sağlamadığından bahsetmiştir.
Ek bir bilgi vereyim, tek tek yönlendirme yapsanız bile, 301 yönlendirme ile sayfanızın tüm değerlerini
(olumlu yada olumsuz) yeni adresinize taşımış oluyorsunuz.
Filtreye düşürülen sitelerde 301 yönlendirme kullanılmaması gereken bir işlemdir.
Yani rastgele bulduğunuz ve aldığımız bir domain hatalı backlink alımış, spam yapmış, filtreye düşmüş olabilir, siz 301 yaparsanız bu sizi olumsuz etkileyecektir.
İyi çalışmalar
tartışmak istemiyorum. ama keşke az biraz daha iyi okusaydınız 301 için yazdıklarımı hocam.
sevgiler
Soracağım bir şey var 301 olayıyla alakalı. Merhaba öncelikle.
Şimdi X bir sitem var Y sektörde.
Y sektörde bir başka Z sitem daha var.
Ben bir süre sonra geçmişte çok çok başarılı olan Z sitemi X siteme 301 atmak istiyorum.
301'den burada kastımız nedir? Sadece Htaccess ile yönlendirmek mi yoksa WM Tools üzerinden doğrulayıp Google'dan Adres Değişikliği Bildirimi Göndermek mi?
Şayet Wm Toolstan yapıyorsan bu işlemi zararlı olmaz mı? Htaccess tamam da...
Diğer bir sorum ise resim backlink olayıyla alakalı. Photoshopta denedim hata veriyor portable olduğu için galiba, resimlerde sağ tık > Özellikler sekmesinden bu belirtilen olayı yapabilir miyiz? Backlink almak için nereye site adresimizi yazacağız ya da resim kaynağına falan mı http şeklinde URL adresimizi yazacağız da backlink alacağız tam anlayamadım orayı, örnek bir resim gösterebilirseniz site adresi şuraya yazılacak etiketlerin falan yeri belli zaten...
Bilgiler çok değerli ve güzel, teşekkür ederim.
301 işte. bildiğiniz 301 i. ister domain yönetim panelinden çekin (firmanız destekliyorsa), ister site için cpanele girin oradan çekin, ister .htaccess ile yönlendirin. ve: ister asteriks kullanarak tüm indeksleri tek bir yere, ister parçalayarak, hiç farketmez. (ama altını çizerek söylüyorum ki: eğer X domaini 20 tane indeks almışsa ve siz 20 indeks hala gugılda gözüküyorsa bunları tek tek ve her birini farklı ve ilgili yeni adresin yeni sayfasına yönlendirmeniz, on numara değil 1000 numara olur. işte bu, oyunu kuralına göre oynamaktır. ve en doğrusu budur)
ve, ASLA (kendime göre söylüyorum) bu durumu WM toolstan bildirMEyin.
.