isterseniz adres verin, ihbar edelim, bakalım gelip alıyorlar mı sizi? var tabi ki. ülkenizi sevmeyebilirsiniz, kimse sizi zorla tutmuyor. atlayıp çekip gidebilirsiniz.
adalet var tabi ki. bazı konularda yanılsa da adalet var. ve emin olun bu tür konularda bölgedeki polis karakolu veya o bölgede çalışan polislerden yana bir sorun çıkmaz ise gelir alırlar sizi.
denemesi bedava.
Ülkeyi sevip sevmemekle alakası yok, bu ülkede adaletin olmadığını söylemek yapıcı bir eleştiridir. Vatandaşlar düzeltilmesi için bazı kötü şeylerden şikayet edebilir. En küçük davalar bile yıllarca sürüyorsa, böyle adalet olmaz olsun. İnsanlar suçsuz yere yıllarca hapiste tutulup, sonra sen suçsuzsun deyip serbest bırakılıyorsa, o ülkede adaletin a'sı yoktur. Ayrıca ya sev ya terket diyecek konumda değilsiniz.