Mashadow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım hata node serverin dinlemeye çalıştığı port (3000) şuan kullanım halinde. Ya başka bir uygulama bu portu kullanıyor ya da daha önceden oluşan bi crashten dolayı sizin uygulama henüz ölmedi ve 3000 portu dinlenmeye devam ediyor, bu threadi terminate etmeniz lazım, uygulamayı kökten sonlandırın
Hocam sorunu halletim an itibarı ile sıkıntı yok ve aynen dediğiniz gibi porttan kaynaklıymış. 8080 denedim sorun çözüldü. İlginiz için teşekkürler.

Panelden sohbeti takibi kodluyorum sonra da güvenlikle ilgili araştırmalar yapçam malum acemisiyiz. Konuyu takibe devam

Yeni bir sorum da var bu arada:
Kişinin etkileşimde bulunduğu son 30 kadar üyeyi veritabanında tutuyorum. Facebook gibi sağ tarafta kişinin konuştuğu üyelerin listelendiği bi alan var. Her sayfa çalıştığında ekstra sorgu olmasın diye oraya en son etkileşimde bulunulan kişileri listelemek için link koydum. Sadece tıklayınca geliyo en son konuştuğu kişiler (app.js'den çekiyor {online-offl. durumu burda kontrol ediliyor}).
Aslında bu halinden de memnunum ama çok çok merak ettiğim ve hiç kaynak bulamadığım bi konu var; phpnin soket fonksiyonlarını kullanarak nodede sokete yazılan idleri alabilir miyim?

io.sockets.on("connection",function(client){

client.on("join_user",function(data){
		........................
			client.phpid		= data.id;
			users[data.id]		= data;
		........................
	});
.................
users dizisi, üyelerin bilgilerinin tutulduğu, indisi üyenin id'si olan bi' dizi. client.phpid'yi de disconnect için kullanıyorum. Bunlardan birine doğrudan php'den ulaşmak mümkün mü? client.xxx'de sadece kendi bilgilerime ulaşabilirim sanırım ama users dizine mesela php ile ulaşabilsem çok işime yarar.

Dipnot: Konuya düşülen her not benim için faydalı olacak. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Ekledi: mongoose modülü mü? aman diim dayı dinlen dinlen kaç. mongojs'den devam