bende senin gibi kısa dönem askerlik yaptım daha geleli 12 gün oldu bugün itibari ile askerlikte son günüm denebilir (ben hiç izin kullanmadığım için izinler düştü bugün askerliğim bitiyor aslında) pek bir masrafım olmadı götürdüğüm parayla döndüm desem yeri var ufak tefek gidelerin mutlaka olacaktır onlarıda devlet karşılıyor... er aylık bedeli (doğu hariç) aylık 70tl (ben jandarma idim diğerlerini tam bilmiyorum) birde iaşeden artan miktarlarıda bize veriliyordu aylık ortalama 60tl de ordan kalıyordu ortalama 130tl para alıyorduk sigara vs olmadığı için çok rahat bana yetti (her gün çekirdek kola mutlaka yedik ) bu şekilde ben götürdüğüm paranın çok az miktar altında geri döndüm... giderken götüreceklerine gelince iç çamaşırı ve çorap bol bol götür... askeriyede çoğu şeyi verecekler zaten... ancak vermelerine rağmen alman gereken tavsiye edeceğim bir kaç malzeme olacak bunları almasan kantindende alabilirsin ancak herkes senin gibi düşündüğü için kantinde sana sıra gelmesi için kantin önünde yatman gerekebilecek onun için tavsiyem köpük+sabun+şampuan+traş bıçağı+tırnak makası+metal askı (5 adet) aklıma gelenler şimdilik bu kadar bunları içerdede bulabileceksin ancak kantinde sıra beklemek... göze alabilirim diyorsan sadece kendini götür ...