Lokasyon önemi büyüktür sen o siteyi Tr sunucuya taşırsan daha fazla ön planda olduğunu görürsün. Sunucu güvenliği, ucuzluğu ve gücü hakkında bir şey söyleyemem. Günümüzde yerel bazlı aramalarda bile lokasyonun önemi vardır. Düşünün kurumsal bir firmayı izmirde hizmet veriyor tutup istanbuldan bile host etse izmir sunucusundan host etmesine göre fark ediyor. Aramalarda bunun önemi büyüktür. Dediğim gibi Google özellikle dile ve lokasyona çok önem veriyor aramalarıda bu şekilde boyutlandırıyor.
Bu bilgi tamamen yanlıştır.
Bir örnekle açıklayım.Kurumsal bir Seo sitesi açtım ingilizce tüm dünyaya hizmet veriyorum.Com uzantılı. Hostum ABD'de. Ancak İngilterede yaşayanlarda ingilizce biliyor.Seo her yerde Seo. Üstelik yaptım iş bir mal satımı değil hizmet satımı haliyle, bir hizmet sattım için illa ABD'de yaşayıp ABD host kullanmam gerekmez.
Bu sizin dedinize göre, benim seo aramasında en iyi ABD aramasında çıkmam lazım.Bu sizce mantıklımı?
Kendim hakkında pek bilgi vermeyi sevmem ama şu ana kadar birçok web sitem oldu.Hiçbirinde Türkiye Lok kullanmadım ve Türkiye aramalarında herzaman kafaya oynamışlardı. ABD, Almanya vs..
bu konu zaten birçok kere tartışıldı.
https://www.google.com.tr/#q=site:r1...yon+%C3%B6nemi
Türkiye'de yüksek hite sahip, sunucusu yurt dışında olan ve aramalarda ilk sırada yer alan birçok site var.