Selam Aleykum öncelikle bu ne işe yarar deyip konuya başlayalım...
Og tagları benim bildiğim kadarıyla sosyal medya taglarınızı düzenliyor.Bu sayede facebook ve twitter gibi paylaşım platformlarda da sitenizi istediğiniz gibi biçimlendiriyorsunuz.Ama öncelikle şunu belirtmek isterim,bu eklentiyi kullansanızda kullanmasanız da nasıl ki siteyi açtığımız da google ve yandex gibi arama motorlarında doğrulama yapıyorsak sosyal medya doğrulamasını da yapmalısınız ki ileride bu platformlarda çokça paylaşım yapıldığı takdirde bazen siteniz spama girebilir.Bu dediğimi yapın girme ihtimali çok zordur.Şahsen haber sitesi yönetirken,günlük 30 k hit cekiyorduk gene de spama girdiğini görmedim hatta bir kaç sitem vardı bu şekilde onlarda hiç zarar görmedi.
Facebook doğrulama dökümanı örnek :
Tıkla
Bunu tamamladıktan sonrasında ise gelelim eklentimize.Eklentimiz ile hem sosyal medya taglarımızı şekillendiriyoruz hem de google aramalarda ki görünümlerimizi düzenleyebiliyoruz.
WPSocial SEO Booster Anlatımı :

Yukarıda gördüğünüz kısımı ben kullanmadım.Ama herhangi bir hata vesaire alırsanız siz kullanırsınız.

Üstteki resim için açıklama yapmaya gerek yok.

Şimdi burada ilk önce kutucuğu işaretliyelim.Daha sonra ise facebooktan basit bir uygulama acalım.Dediğim gibi uygulama öyle oyun oynatmak,fal bakmak uygulamaları değil sadece domain için ufak bir giriş olcak.O yüzden zor birşey değil yani.Uygulamanın id'sini de oraya yazın.
( Ah ben uygulama yapamadım edemedim diyen varsa id yerine 490143131090788 bunu yazın benim yaptıgım birşey.Ben her sitemde kullanırım buna ihtiyacımız yok zaten,ama kendinize ait bir uygulama iyi olur,ileride facebook yorum kullanırsanız takibini de iyi yaparsınız ). Dada sonra facebook admins yazan yere kendi şahsi profilimizin idsini yazıyoruz.Bunu da öğrenmek için,
BU siteyi kullanın.profil linkinizi yapıştırın o çıksın.O gösterdiğim resim alanına da size özel bir resim yapın.Orası da atıyorum eski konularınız vardır veya yeni konulara resim eklemeyi unutursunuz bu otomatik olarak sosyal medyada ana resminiz oluyor.Boyutunu da verdiğim şekilde yapın ki büyük resim olarak ilgi çeksin.Gelelim aynı kutunun devamına.

Default İmage : Yukarıda bahsettiğim gibi aynı resimden buraya da koyalım.
Content Type : Bu sitenizin içeriği ile alakalı birşey.Kurumsal iseniz internet sitesi,blog iseniz article,video ise video gibi gibi onu siz sitenizin içeriğine göre ayarlayınız.
Home Settings : Buradaki kutucuğu tikleyin ve alttaki bölümleri,sitenizin ana titlesi ve desc. göre copy/paste yapın ve hemen altına yukarıda anlattıgım resimi burayada yapıştırın.

Burası basit zaten kullanıcı adınızı seçiyorsunuz ve google profilinizi ekliyorsunuz.

Bu bölümde ise sitenizde yıldızlama sistemi olsunmu onu seçiyoruz.Olsun derseniz kutucuğu işaretleyin,eski yazılarınıza da otomatik eklemek istiyor iseniz de Choose individual linkine tıklayıp sayfa ve yazılarınız için Check all deyip doneye basınız. Placement bu ise yıldızlar nerede olsun onu seçiyorsunuz.Sağ üst köşe,sol alt köşe vesaire.Onun altındaki alanlarıda he deyip geçiniz.
Şimdi buraya kadar genel ayarları yaptık bitti.Şimdi asıl mevzuya gelelim.Makalemizi yazarken neler yapacağız.

Buraya hiç dokunmayın.Hemen Open Graph bölümüne geçelim.

Burası ne olduğu belli zaten.Ama şunuda diyim,mesela haber sitesiniz var,facebooktan ilgi çekici görüntü olunca hit geliyor.Siz bu bölümlere ana konu title ve açıklamızda harici title ve açıklama yazabilirsiniz.Resimide ona göre ilginç birşey yapıp ayrı olarakta ekleyebilirsiniz.
Open Graph Content Type : bu bölümde eğer makale yazdı iseniz article,video sitesi iseniz video vesaire içeriğinize göre ayarlarsınız.
Şimdi alt bölümleri kısaca geçiyorum görselden anlaşıcağı gibi,video ve müzik yüklemesi yaptı iseniz paylaşıyorsunuz.Ama youtube vesaire olmayacak sitenize yüklü olsun olmasın mp4 ve mp3 uzantılı olmalıdır.Diğer uzantılarda olurflv vesaire ben mesela bazı konuları uzmantcden alıyorum,bunlardaotomatik olarak googlede videolu olarak çıkıyor hemde ilk indexlemede.
Örnek
Bu bölümün en altında iki kutucuk kalıyor Facebook App ID ve Facebook Admins genel ayarları yaparken yazdığımız idleri buraya yazıyoruz.Şimdi gelelim diğer kutucuklarımıza.Ben onları kullanmıyorum çünkü benim site moda sitesi.Ama atıyorum sizin yemek siteniz mi var ? Recipes bölümü tam size göre.Ya da video siteniz varsa videos bölümü.Bu bölümleri kullanırsanız atıyorum yemek tarifi için kullandınız,bu sayede googlede hem resimli hemde yıldızlı çıkarsınız,ona göre düzenlenir taglarınız.
-------------------------------------------------------
Benim anlatacaklarım bu kadar çok detaylı olmasına karşın hem çok basit hem de işe yarar bir eklentidir.Bu eklenti ile aslında bir çok eklentinin de işini görmüş olursunuz.Mesela sadece all in seo ile yetinip yoast vesaire uğraşmaya gerek yok mantıkları aynı bunu sizde anlayacaksınız.Şimdi birşey daha diyim size.Jetpack indirin.Bununla bir çok işinizi yapabilirsiniz.Ben kısaca özelliğinden bahsedeyim.
- İletişim Formu Oluşturma :
Örnek
- Sosyal Paylaşım Butonları : Bununla sayaclı ve sade istediğiniz gibi paylaş butonları ekleyebilirsiniz.

Sosyal Medyaya Otomatik Paylaşım : Facebook,Tumblr,twitter,LinkedIn,Google+ hesaplarınızı ekleyerek otomatik paylaştırabilirsiniz.Ben bir siteye her hesaptan 30 ar tane ekledim çok süper etkisi var.
Siteniz mobil görünüme sokma,Related Posts özelliği ile benzer konular yapma,Photon ile cdn özelliğinden faydalanıp resimlerinizi wordpress.com a yüklemesi,sayac özelliği ve benzeri çok şey var...
Aklınıza takılan eden olursa sorarsınız cevaplayabilirim.Özel mesaj atmanız gerek yok,buradan sorun herkes öğrenir.Birde analtım bozukluğundan ötürü özür dilerim,kendimi ifade edememe gibi kusurum var...
[
SIZE="4"]Eklentiyi İndiriniz[/SIZE]
Eğer bu yazım gerçekten işinize yaradı ise sizden minik bir ricam olacak.
Bu videoyu izleyip,sadece aminlere canı gönülden katılırsanız sevinirim.
https://www.youtube.com/watch?v=A44JXIvoK1k