SeOptimizasyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Footer linkte hocam herkes almıyor mu bu ücretli linkleri yani ücret vermesekte adam sitesine eklese google bunu yine dogal değil diyemi değerlendiriyor cok sacma.

Önerinizi deneyeceğiz,O zaman artık dofollow link alma devri bitmis galiba alınan link yarar değil zarar veriyor.
Dofollow gerekli kullanım vardır. Örnek veriyorum kendi alanınız ile ilgili dofollow olarak link alırsanız daha sorun yaşarsınız farklı alanlarda sitelerden dofollow link alırsanız sorun giderek artar. Bunlar için Google çözüm olarak nofollow belirtmiş bunun üç tane amacı var.

1. amacı pagerank geçirmemesi.
2. amacı ücretsiz backlink algısı oluşturması
3. amacı takipsiz olması.

1. amacı ile pagerank sahtekarlığını önlüyor yada önlem alıyor.
2. amacı ile paralı bağlantıyı bir nebze olsun ortadan kaldırıyor çünkü dofollow linkte link verenin bağlantısı bölünür ve dağıtılır kimse bağlantısının bölünmesini istemeyeceğinden eğer diyor bu dofollow vermişe kesin ücretlidir.
3. amacı ise Google botlarına ben bu siteye sitemden link verdim ama takip etme şeklinde bir uyarı veriyor.

Dofollow link devri bitmemiş, yerine göre dofollow link devri başladı bu şimdi mi başladı 2 yıl olacak var ama çoğu kez insanlar bilinçsiz ve bir ön yargı almış başını gidiyor.

Kimileri diyor ki, nofollow etkisizdir, Google takip etmiyor. Sıralamada nofollow bağlantı en az dofollow kadar etkilidir.