Emin olun sizden çok daha hakimimdir.
Burada tüccar ağzı ile konuştuğunuzun farkındayım.
Öncelikle komisyon öderler devamlılık isterler. Kusura bakmayın açık bir şekilde yalan konuşuyorsunuz. 2 yıl sonra çıkış yapan bir müşteri de acentenin zararı nedir söyler misiniz?
Gerektiği zaman müdahale eder demişsiniz? Mesela en son müşterinize ne zaman ve ne şekilde müdahale ettiniz.?
Acentelerin aksine bölge müdürlükleri ve bankaların çıkış oranları kontrol altında tutulur ve 10 yıl hatta 20 yıl sonra ki çıkışlar bile hem şubelere hem de o şubelerde sorumlu arkadaşlara eksi yazar. (Burada da ya bilgisizsiniz ya da yalan konuşmuşsunuz. Bilgisizseniz neden bilmeden bilgi verdiniz anlamadım.)
Acente dışı kanallarda sürekli sirkülasyon söz konusu karşınızda muhattap bulamazsınız demişsiniz. Acenteler ömürlük kuruluyor sanırım? Kaldı ki sirkülasyon olsa da görevli arkadaşlar sonuçta mevcut. Onu da geçtim BES muhattap bulmanıza ne gerek var? Call Centerlar her türlü işlem için destek veriyor zaten?
Kitabi temel bilgi olan fon işletim gider kesintisi daha önemli demişsiniz. Evet daha önemli ancak bakın ne söylemişim. Tüm şirketlerde hemen hemen aynı oranda alınıyorsa bir rekabet aracı sayılabilir mi? HAYIR.
Madem durum böyleyse yönetim gider kesintisini 0 seçme şansım varken neden 2 seçeyim. Kaldı ki yine hem yönetim gider kesintisini 0 seçerim hem de fon işletim giderine bakarım. Ama daha da ayrıntısına girmemişsiniz fon getirileri... Her şirkette farklılık gösteren bu kalemin önemi de tartışılmaz. Yani detaylı baktığınızda bu 3 unsurunda incelenmesi gerekir. Yönetim gider kesintisi önemli değil denmemeli.
Bazı insanların karakteristik özelliği başka kanalları kötüleyerek kendine nema çıkartma gayesidir. Yani başkalarının üzerine basarak yükselmek..
O kadar övdüğünüz acente kanalı hakkında bende bel altı vurayım o vakit.
Banka kanalında ki arkadaşlar tek üründen komisyon kazanır ve çok ciddi kurallar vardır. Yani belli bir şablonun dışına çıkamazsınız. Müşteri call center a şikayet ettiğinizde çalışanlar bilir ki canları yanar.
Ama acente de bu kurallar çok geniştir. Acente nin call center şikayetleri deyim yerinde ise umurunda değildir. Müşteri faydasına zerre bakmazlar alacakları paraya bakarlar. Gerekli gereksiz bir sürü sözleşme açmaya kalkarlar. Başka emeklilik şirketlerindekini durdurup kendilerine yeni açarlar, aktarım yapalım derler müşteri aktarım yapıyorum zanneder yine yeni sözleşme açarlar. v.b.
Dahası daha çok para kazanmak için sürekli anlaşmalı bulundukları emeklilik şirketlerini değiştirirler müşterilerine de geçmezseniz sizle ilgilenemeyiz diyerek portföylerini taşımaya kalkarlar. Aktarım sözleşmelerinden gelir elde etmeyecekleri içinde hop yeni yeni sözleşme açmaya çalışırlar..
7 yıldır bu sektördeyim beyfendi.Çalıştığım şirkette 3 kez Türkiye derecelerim var....Sanırım siz konuyu daha iyi biliyorsunuz.Tebrikler.Sizinle tartışacakta değilim.Önçelikle sistemden emekli olma yaşının 65 değil 56 olduğunu öğrenmekle başlayabilirsiniz