Askere gitmeyenlerin görüşlerini dikkate alma, yanılırsın. Gerçi uzun, kısa; meslek, piyade senin elinde olan bir şey değil. Askeri şubede formaliteden soruyorlar yedek subay olmak istiyor musun diye ama dikkate almıyorlar. İstemiyorum deyip yedek subay olan asker arkadaşım vardır. İstiyorum deyip kısa dönem yardıranları söylememe gerek yok zaten.
Kısa dönemle uzun dönem karşılaştırılamaz bile. Maaşını şunu bunu geçtim müthiş bir statü farkı var. Birinde tuvalet yıka derlerse emredersin deyip küfrede küfrede yıkarsın. Diğerinde albay bile tuvalet yıka dese subaylık nosyonuna zarar veriyor diye mahkemeye verirsin. Birisinde 30 kişilik koğuşlarda yatar, 20 yaşında uzman çavuşa emredersin çekersin diğerinde 30 yıllık astsubayı iplemezsin, saygısızlık yaparsa üste saygısızlıktan dava açarsın.
Çok kafa ağrıtmaya gerek yok
Er -> Uzman -> Astsubay -> Subay
Ha kötü tarafları yok mu elbette var. Birincisi sorumluluk alıyorsun. Nöbetinde askerin biri kalp krizinden ölse senin başın ağrıyor, 200 300 kişilik taburun sorumluluğu bazen 24 saat boyunca sende oluyor vs ama üniversite okuyan biri de sorumluluktan kaçacaksa annesinin dizinin dibinden ayrılmasın zaten.
Meslek kurası olarak askerliğimi yeni bitirdim. Seni de uzun dönem yapacaklarsa meslek kurası yaparlar. Bir ay acemi birliği yapıp 11 ay rütbeli olarak askerlik yapar son 3 ay teğmen olursun. Meslek kurası olma şansın yüksek. Biz 33 denizci astektik. 5 tane elektrik elektronik mühendisi vardı ne hikmetse hepsi Yıldız Teknikliydi.
Yukarıda arkadaşlardan biri demiş 6 ayda kısa dönem yapar öyle çalıştırırlar da o iş öyle olmuyor. Bu adam mühendis tekniker değil, imza ve denetleme yetkisi için alıyorlar. Zaten işi sivil memurlar, askerler vs yapıyor.