E-ticaret danışmanlığı yapıyorum şirketler için burada sana yazacağım şeyler diğer arkadaşlara da kaynak olmuş olur. E-ticaret sanılanın aksine pahalı bir iştir yani internette var olan yazılara inanıp kolaymış falan demeyin kesinlikle onlar işin dışında oldukları için davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Zeytinyağı satışı yapacaksanız ürünün öncelikle tüm izinleri alınmış ve tam ürün haline getirilmiş olması gerekmektedir (marketlerde satılan tariş zeytinyağı gibi).
İkinci olarak ise tek ürün satacağınız için kendinize seo yapısı uygun tek ürün e-ticaret yazılımı almanız gerekiyor domainide mümkün olduğunca zeytinyağı ile ilgili seçin ve kendinize tek ürün satış sitesi için özel tasarım yaptırın. Ürünü tek şişe 2 şişe falan bu şekilde satın zeytinyağının yanında bağlantılı şeylerde hediye edebilirsiniz.
En önemli nokta ise ürünlerin kargolanıp gönderilmesi kısmını oluşturuyor, bu yüzden gönderimin iyi planlanması gerekiyor sızdırmamazlık en önemli nokta çünkü kargo şirketleri bu tür ürünleri taşımıyorlar bu konuda tedbirinizi almanız gerekiyor. Bu konuyu çözdükten sonra kargo şirketleri ile anlaşmanız daha kolay olacaktır. Ptt hariç her kargo ile anlaşabilirsiniz ben süratı tavsiye ederim yurt içi zaten çalışmak istemeyecektir kargo şirketini ararsanız size temsilci gönderirler.
Tüm bunları yapmanız için en azından şahıs şirketi kurmanız gerekiyor iyi bir muhasebeci bulun sizin yerinize her şeyi yapar, sanal pos için ödeme sayfanıza ssl alın iyisinden olsun ve iyzico - payu - paymec gibi firmalara başvurun bankalar ile uğraşmayın. Aldığınız yazılım sorunsuz ise onay çabuk gelecektir ardından reklama başlayabilirsiniz. Benim tavsiyem facebook sayfalarına reklam vermeniz ilk olarak doğru sayfalara odaklanın organik ürünler doğal ürünler yemek sayfaları vs. adwords için 100 lira bütçe ayırın günde 5-10 lira bütçe ayırın hem öğrenmiş olursunuz. Adwords için aracı firmalar kullanmayın 100 lira siz verin 200 biz verelim derler inanmayın.
Şimdilik benden bu kadar uykulu halde yazdım, hatalar için kusura bakmayın umarım herkese fikir verir sorusu olan buradan yazsın yardımcı olayım. İyi geceler
Hocam iyzico gibi sistemler şahıs şirketlerini kabul edermi? Yani şirketi yeni açmışım kabul ederler mi?