boystar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, müsadenizle bir kaç sorum olacak. Aylık sabit olarak 100 - 200 - 300 tl gibi ücretleri yatırmak yerine toplu halde 50 bin tl gibi bir ücret yatırsak (bu rakam değişebilir sistemi tam bilmiyorum) xx.xx.xxxx gibi belirlenebilir bir tarihte emekli olabileceğimiz bir sistem varmıdır acaba ?

Bireysel emeklilik sisteminden emekli olabilmeniz için sistemde 10 yıl boyunca kalmanız ve 56 yaşını tamamlamanız gerekmektedir.10 yıllık süreçte yada 56 yaşınıza kadar katkı payı ödemenize gerek yok.Başlangıç itibariyle 1tlde yatırmış olsanız 10 yıl sistemde kalmanız ve 56 yaşınızı doldurmanız halinde sistemden emekli olursunuz.

sinanksk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayda 250 lira yatırıyorum 2 seneyi geçti...Fon getirileri de önemli, fonlar yükselip düşebiliyor ona göre ayar çekmeniz lazım
Yılda 6 kere fon değiştirme hakkınız var.Mevcut birikiminizi doğru zamanda doğru fonlara kanalize etmeniz halinde kazancınız oldukca artacaktır.Bunun içinde profosyonel danışmanlık almanız şart.

En basitinden örneklemem gerekirse 30 mart seçimleri öncesinde BİST 100 Endeksi 62000ler civarındayken bugün 83000ler civarında.Bu değer artışı öngörülüyordu.

MeLaNKoLia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumlar icin tesekkur ederim.

5 bin tl pesin ayda 300 tl ile baslattim
Hayırlısı olsun.

BES'in doğru bir tercih olduğunu söyleyebilsemde maalesef Garanti Emeklilik doğru bir tercih değil.Garanti Emeklilik banka satış kanalıyla Bes sözleşmesi satan bir şirket ve fon değişikliklerine dair katılımcılarına destek sağlamayan bir şirket olması en önemli tezavantajı.Bu durumda sizin fon getirisi kazançlarını etkileyecektir.

Sizlere önerim sisteme giriş yaparken acente satış kanalından uzman bir arkadaşla sisteme giriş yapmanız ve fon değişikliklerine dair sürekli kendisinden danışmanlık talep etmeniz.

white35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı olsun keşke peşin o kadar ödemeseydin. Tabi yönetim gider kesintisi 0 kaydı ile yaptı isen süper olmuş.

Sistemde yönetim gider kesintisinin hiç bir önemi olmamakla önemli olan fon işletim kesintisidir.Katılımcılar yönetim gider kesintisini önemserken asıl önemli olan fon işletim kesintisini bilmezler.

SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bankaya paranı o şekilde yatırmak bence de karlı degil.
Gram altın en iyisi dün 2,83 tl den alınan euro bugün 2,89 tl ye çıktı

Aslına bakarsanız bu elden sigorta için para yatıranlara da anlam veremiyorum 65 yaşına kim öle kim kala . Yani elden o paranızı devletin sigortasına yatırmak çok saçma zaten ilacları recetesiz bile ucuza alıyoruz hastane fiş parası vs kral da olsan ödeyecegiz.

Sigorta tek şartta anlam kazanır o da devlet memuru olursan iyidir diğer türlü boş

Sistemde emeklilik yaşı 65 değil 56tır.Bu süreçte ölürsenizde birikiminiz emekliliği haketmişsiniz gibi değerlendirilerek varislerinize ödenir.

Ayrıca verdiğiniz örnekle sistem çok farklılar.Elmayla armudu karıştırmamak gerek.

Sistemden istediğiniz zaman çıkış yapabiliyorsunuz.İllaki 56 yaşınıda beklemenizede gerek yok.