MimariuS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir çoğumuz adsense'den şikayetçiyiz. Gerek TBM konusunda, gerekse Sayfa TO oranları konusunda hep bir ah içindeyiz.

Adsense kazancından bahsedilirken genelde Ziyaretçinin site içinde ki tutumundan bahsedilir. Ancak bence durum bu değil. Durum reklam verenle alakalı.

Özensiz ve düzensiz Hazırlanan reklamlar, Ziyaretçiye ben burdayım demiyor, diyemiyor bir türlü.
Kendi ve bir çok sitemde karşılaştığım bir reklamı paylaşmak istiyorum ve Size soruyorum.

Siz olsanız Böyle bir reklama Tıklar mıydınız ?

Kusura bakmayın beyler bu reklam vereni eleştirenler bu işi yeterince öğrenememiş.

Yaptığı işin felsefesini bilmeden yapan çok insan var.

Şu işin felsefesini bir hatırlayalım unutan arkadaşlar için.

-Siz Adsense yayıncısısınız. Sizin amacınız sitenize çok hit çekmek, ve giren ziyaretçilerin daha çok tıklaması için gerekli adımları atarak karınızı maksimize etmek.

-Reklamı yayınlayan google. O da sizin içeriğiniz ve hedef kitleniz ile alakalı reklamları sizin sitenizde göstererek reklam verene hedeflediği hiti göndermek için uğraşıyor.

-Dünyanın her yerinde satışa dönük reklam verenin asıl amacı daha çok insana ulaşmak değildir. Onlar hedef kitleye ulaşmak için para harcarlar. 50 tık 1 satış yerine 5 tık 3 satış için reklam hazırlarlar.

Bu reklama kim tıklarmış. Bu adamın hedef kitlesi çok zayıf olan ve kilo almayı başaramayan insanlar. Bu reklama aynaya baktığında bu resimdeki eleman gibi bir vücuda sahip olan herkes tıklar. Zaten öyle bir vücuda sahip olan insanlar için çok dikkat çekicidir kendisi gibi olanlar.

Mesajı yazan arkadaş ve eleştiren arkadaşlar için söylemiyorum sadece.
Bu toplum olarak gelen problemimiz.
Seo alanında da google bu işi bilmiyor, gerekli herşeyi yapıyorum üste çıkamıyorum diyen adamlar çıkıyor. Sanki google bir şey vaadediyormuş gibi.

Sizin amacınız hiti ve tık oranınını yükseltmek.
Reklam verenin amacı potansiyel müşteriden hedef kitleden tık alabilmek.
Google ın amacı sizin tık oranınızı yükseltirken ve reklamverene dönüşümü olacak doğru hiti yönlendirebilmek.
Eğer bu reklamın sizin ziyaretçi kitleniz ile alakalı olmadığını düşünüyorsanız bu google ın hatasıdır, engellersiniz sorun kalmaz.

Ayrıca şu kesindir ki, reklam veren her zaman genelde reklam yayınlayandan daha bilinçlidir. Şu reklam çok kötü, bu reklam çok kötü diyenler genelde o reklamın hedef kitlesi olmayanlardır. İlkokul mezunu ev kadınlarına mobilya satmaya çalışan bir firmanın reklamını üniversite mezunu bir kadının eleştirmesi gibi sizin bu reklamı eleştirmeniz. Siz hedef kitle değilsiniz ve herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz.

Çünkü para harcayan insan, para kazanan insandan daha dikkatlidir ve hataya daha az töleransı vardır.