Bir bakmak var, bir görmek var, birde okuduğunu anlamak var değil mi ? Bak ben ne yazmışım burada " Askerliğini yapmamış olanlar, yorum yapıyorsa bile, askerliklerini yapmadıklarını belirtsinler ki, soruyu soran arkadaşımız yanlış bilgiler almasın. ". Kimseye yasak koymuyorum. Sadece askerliğini yapmayanlar, yapmadıklarını belirtsinler diyorum.
" Toplum ne diyorsa onu yaparız zamanı geçti gençlik ne düşündüğünü dile getiriyor ve bunuda bu konuda gösteriyorlar. " Aslında burada durumu gayet güzel bir şekilde özetlemişsin. Maalesef gençlik böyle düşünüyor. Askerlik = Vatani görev. Fakat maalesef bu bilinç artık kayboluyor. Askerlik zordur, meşakkatlidir. Süre konusunda bende katılıyorum. Biraz daha kısa olmalı. Fakat kökten kaldırılmamalı. Askerliği komple kaldırdık diyelim. Peki savaş çıkarsa ne yapacağız ? Bunu hiç düşündün mü ? Eli silah tutan herkes askere denmesini bekleyecek kadar vaktimiz olmaz. Ha askerlikte birtakım düzenlemeler yapılmalı. Mesela daha kaliteli bir eğitim verilmeli. Silah tutması, ateş etmesi iyice öğretilmeli vs.. Ama askerlik gereksizdir demek yada bunu ima etmek hem yanlış hemde kanuni olarak suçtur. Umarım beni anlıyorsundur.
İlk mesajınızda direk bana yazdığınızı anladığım için böyle yazdım iş örneği vs verdiğiniz için. Burada kimse askerliğin gereksiz olduğunu söyleyemez askersiz bi' ülke olmaz, olamaz. Sadece şuan ki sistemin yanlış olduğunu söylüyorum en basiti kendiniz yazmışsınız. Siz zor bir askerlik geçirirken diğer bir arkadaş yatarak askerlik yapmış. Bunların değişmesi lazım. Kimseyi zorla alıp ta 12 ay yatmak için götüremezsiniz askerlik için alıyorsanız her şeyin eşit olması lazım Antalya'daki adamda yatmayacak, doğudaki adamda. Türkiye'de askerlerin izin günlerinde girebilecekleri yerler bile kısıtlıyken Kıbrıs'ta (sözde) askerlik yapanlar hafta sonları normal bildiğiniz kahvelerde komutanlarıyla içki içiyorlar özel sabahları açık alan gece kulüplerinde hatunlarlı izliyorlar. Ben her şeyimi bırakıp askere gideceksem gerçekten askerlik yapmam gerekir yatmak için niye askere gideyim ? Allah korusun bir savaş çıksa bu yatarak askerlik yapmış olan insanlar ne yapacak çok merak ediyorum.
Bende çocuğuma, torunuma askerlik anılarımı anlatmak isterim ama bunun yatarak yaptığım askerlik olmasını istemem.
İşin özeti ya sistemin değişmesi gerekiyor. Yada şuan ki yönetimin düşündüğü gibi "Profesyonel askerlik" olması gerekiyor.