GuNGoRv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimse askere gitmeyip askerlik anısını anlatmıyor zaten burada. Askerlik yaşı gelmiş ve bunun zorunlu olmasını istemediklerini ve gitmek istemediklerini belirtiyorlar. Bunuda bırakın yazalım. Toplum ne diyorsa onu yaparız zamanı geçti gençlik ne düşündüğünü dile getiriyor ve bunuda bu konuda gösteriyorlar. Bu konuya yazdıklarımdan sonra bir çok kişinin profilime bakışı değişecek ama yapacakta bir şey yok. Askere gitmek istemiyorum bunun içinde 2 yıldır Kıbrıs'ta yaşıyorum (ki iyi ki gelmişim diyorum maaşları için), 1 yılım kaldı 1 yıl sonrada bedelini ödeyip askerliği yapmayacağım. Bu yaptığım iyi veya kötü ancak ben 12 ay sıkı bir eğitim için şuan ki işimi, "kariyerimi" bırakmak istemiyorum. Askere gidecek olan insana da dur gitme saçma demiyorum.

İyi geceler.
Bir bakmak var, bir görmek var, birde okuduğunu anlamak var değil mi ? Bak ben ne yazmışım burada " Askerliğini yapmamış olanlar, yorum yapıyorsa bile, askerliklerini yapmadıklarını belirtsinler ki, soruyu soran arkadaşımız yanlış bilgiler almasın. ". Kimseye yasak koymuyorum. Sadece askerliğini yapmayanlar, yapmadıklarını belirtsinler diyorum.

" Toplum ne diyorsa onu yaparız zamanı geçti gençlik ne düşündüğünü dile getiriyor ve bunuda bu konuda gösteriyorlar. " Aslında burada durumu gayet güzel bir şekilde özetlemişsin. Maalesef gençlik böyle düşünüyor. Askerlik = Vatani görev. Fakat maalesef bu bilinç artık kayboluyor. Askerlik zordur, meşakkatlidir. Süre konusunda bende katılıyorum. Biraz daha kısa olmalı. Fakat kökten kaldırılmamalı. Askerliği komple kaldırdık diyelim. Peki savaş çıkarsa ne yapacağız ? Bunu hiç düşündün mü ? Eli silah tutan herkes askere denmesini bekleyecek kadar vaktimiz olmaz. Ha askerlikte birtakım düzenlemeler yapılmalı. Mesela daha kaliteli bir eğitim verilmeli. Silah tutması, ateş etmesi iyice öğretilmeli vs.. Ama askerlik gereksizdir demek yada bunu ima etmek hem yanlış hemde kanuni olarak suçtur. Umarım beni anlıyorsundur.