MetsanRaf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam böylesine faydalı bir konu açtığınız için öncelikle çok teşekkür ederim,konuyu baştan sona bıkmadan okudum ve bir çok bilgi edindim.yardım istediğim konu ise pm de gönderdiğim 2 adet sayfam ile ilgili.
1 numaralı sitem 7 aylık ve kendi amatör çalışmalarımla çoğu anahtar kelimede sıralama yaptı.fakat ana anahtar kelimemde hala çok gerilerde,sayfa altyapısı da çok sağlıklı değil(seo,kod).1 numaralı sayfam için neler yapmalıyım? şu ana kadar herhangi bir backlink yada tanıtım yazısı almadım.almam gerekiyorsa şayet,tanıtım yazısı ve backlinklerin sektörümle ilgili olması şart mı? bizim sektörde pek bu tür backlink alabileceğim sayfalar pek yoktur zannediyorum.

2.numaralı sitem wordpress tabanlı ve yaklaşık 1 aydır üzerinde çalışıyorum yavaş yavaş sona doğru geliyorum.yapım aşamasında bilgim olmadığından google botlara taramayı kapatmamıştım,bu aşamada da sayfa taranmış ve bazı kelimelerde ilk indexlerini almasına rağmen 3.sayfadan girdiği kelimeler de olmuş.bu sayfamı da inceleyip size zahmet yapılması gerekenler konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

1 numaralı siteme 3-4 aydır google adwords yazıyorum,yükselmesinde bunun da etkisi var mıdır? yoksa tamamen benim yaptığım amatörce olsa da sosyal ağlar da yapılan paylaşımlar,alexa backlinkler,bazı forumlardan alınan linkler vb. çalışmalardan mı ibaret?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
Zaten pm olarak belirttiğim gibi yapmanız gereken seo çalışmasıdır. Şuanda ciddi bir çalışma bulunmuyor. Backlink kendi alanınızda kendi işinize ait sitelerden almanız daha etkilidir çünkü farklı alanlarda alından backlinkler bazen zararlı bile olabiliyor. Google adwords sadece siteye hit getirdiği için sadece hitte sıralamada etkili değildir bu yüzden tecrübeli ve deneyimli bir çalışma yapılması lazım.